FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
BIVŠI SVJETSKI PRVAK

Bosanski boksački velikan završio na odsluženju zatvorske kazne

Poznati boksač Felix Sturm, pravim imenom Adnan Ćatić, javio se na odsluženje zatvorske kazne.

Felix Sturm (Foto: Guliver Images)

44-godišnji profesionalni boksač i dugogodišnji svjetski prvak srednje i supersrednje kategorije, Adnan Ćatić, koji je nastupao pod imenom Felix Sturm, nalazi se u zatvoru na odsluženju kazne.

Radi se o kazni u trajanju od dvije godine i četiri mjeseca koju je dobio zbog utaje poreza, za koju je uhićen 2019. godine. U zatvoru bi trebao provesti godinu i osam mjeseci jer je osam mjeseci bio pritvoren tijekom trajanja sudskog postupka.

Zatvor otvorenog tipa

Kaznu će odslužiti u zatvoru otvorenog tipa, odnosno ustanovi koju zatvorenici mogu napuštati radi obavljanja svakodnevnih obaveza.

Ćatić je posljednji meč odradio u ožujku prošle godine, kad je poražen od Istvana Szilija, čime je njegov san o još jednom povratku na svjetski tron ugašen. Ako to znači i kraj njegove karijere, završit će je s omjerom od 42 pobjede, sedam poraza i tri neodlučena meča.

Titulu WBO svjetskog prvaka srednje kategorije držao je 2003. i 2004., a najuspješnije razdoblje mu je ono vladavine WBA titule, od 2006. do 2012. godine. Tada je čak 12 puta uspješno obranio naslov prvaka.

Godinu kasnije došao je do IBF titule pa je odmah izgubio, a 2016. godine osvojio je WBA pojas supersrednje kategorije, no njega nije nikad branio, zbog dopinškog pada nedugo nakon toga. U ring se vratio 2020. godine, no godine su učinile svoje i nije bio spreman za nešto više.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider