FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
kakav će to biti spektakl!

Stipe Miočić se vraća! Jon Jones otkrio vjerojatni termin njihove borbe: ''Razočaran sam, ali ga čekam''

Napokon su se pojavile prve konkretne informacije po pitanju borbe Stipe Miočića i Jona Jonesa.

Stipe Miočić i Jon Jones (Foto: UFC)

Već je godinu dana prošlo od posljednje borbe Stipe Miočića. One u kojoj je najuspješniji teškaš u UFC-ovoj povijesti ostao bez titule prvaka teške kategorije, izgubivši nokautom od Francisa Ngannoua.

S druge strane, još 13 mjeseci duže u Octagonu nije bilo Jona Jonesa. Otkako je kontroverznom sudačkom odlukom savladao Dominicka Reyesa, nije se vraćao, ali već neko vrijeme trenira za debi borbu u teškoj kategoriji.

Potrebna je borba za privremenog prvaka

Kako je trenutna situacija u teškoj takva da se Francis Ngannou neće još neko vrijeme boriti, odnosno neće braniti titulu prvaka, sve je izglednije da će promocija organizirati borbu za privremenog prvaka. I za tu borbu se upravo Miočić i Jones spominju kao glavna dva kandidata.

Francis Ngannou Francis Ngannou potvrdio: "Nipošto neću potpisati novi ugovor s UFC-om ako mi ne dozvole boksati protiv Furyja" divider

Ipak, osim špekulacija te ponekih izjava vodstva UFC-a kako im to zvuči zanimljivo, konkretnih pomaka nije bilo. Isplivao je negdje i potencijalni datum, odnosno 2. srpnja, no izvor te informacije nije poznat. Sad se ipak saznalo nešto više.

Pobjeda Jonesa protiv Reyesa

Počeli pregovori o borbi

Najpoznatiji i najbolje upućeni MMA novinar današnjice, Ariel Helwani, imao je priliku razgovarati s Richarom Schaeferom, poznatim boksačkim promotorom koji se već neko vrijeme bavi poslovnom stranom Jonesove karijere.

Helwani je od njega saznao kako je Jones trenutno u razgovorima s UFC-om te da pokušavaju dogovoriti njegov povratak u borilište. O datumu Schaefer nije htio, samo je otkrio da je 2. srpnja ipak prerano, posebno ako Jonesov protivnik bude Miočić.

Jones otkrio kako će borba biti u rujnu

No sam Jones je ubrzo na Twitteru nakon ovih vijesti otkrio termin borbe s Miočićem.

''Stipe kaže kako će na vrhuncu forme biti u rujnu. Razočaran sam, ali strpljiv. Želim da najbolji teškaš svih vremena bude u svom najboljem izdanju. Čekat ću do rujna, nema isprika'', poručio je Jones i i tako najavio veliku borbu.

Čini se kako je Jones ipak bio jako zagrijan za ovu borbu već u srpnju.

''Moji treneri i njihove obitelji bili su uzbuđeni zbog ove borbe. Lagano bih kad bi rekao da nisam ostao razočaran.''

Miočiću čekanje nikako nije dobra opcija. On će u kolovozu navršiti 40 godina i sigurno je već ranije ušao u životni period kad performanse svakim danom padaju.

S druge strane, Jonesu je 34, što su vrlo često najbolje godine za jednog teškaša. Mnogi misle kako bi prelaskom u kraljevsku kategoriju on mogao doživjeti novu mladost.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider