FIGHT!
SPORTOVI
breaking news !: Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...
FIGHT!
ULTIMATUM TEŠKAŠKOG PRVAKA

Francis Ngannou potvrdio: "Nipošto neću potpisati novi ugovor s UFC-om ako mi ne dozvole boksati protiv Furyja"

UFC bi mogao krajem godine ostati bez jednog od svojih najboljih boraca, Francisa Ngannoua.

Francis Ngannou (Foto: Afp)

Već neko vrijeme ne cvatu ruže između UFC-a i njihovog prvaka teške kategorije, Francisa Ngannoua. Zapravo, problemi su krenuli prije otprilike godinu dana, nakon što je Kamerunac savladavši Stipu Miočića došao do titule. Najavio je tada kako namjerava biti aktivan prvak, a onda se dogodilo to da je od tada odradio tek jednu borbu.

Čak i pred tu borbe, u kojoj je u siječnju ove godine savladao Ciryla Ganea, bilo je jasno da promocija nije više u dobrim odnosima s borcem kojeg su svojevremeno dizali u nebesa, posebno prije prve borbe protiv Miočića, kad je prvak već bio gotovo otpisan, dok su Dana White i ekipa u glavi brojali milijuna dolara koji bi došli na Predatorovim leđima.

Prepoznao je svoju vrijednost

No, u međuvremenu je dolare krenuo brojati Ngannou, odnosno krenuo je razmišljati o tome kako što bolje naplatiti svoje ime i status, dok za to ima priliku. I tu se nalazi razlog zašto je toliko dugo trebalo da bi dogovorio borbu. U borbu protiv Ganea on je ušao s još jednom borbom na ugovoru, ali i nezgodnom klauzulom.

Pobjedom se taj aktualni ugovor produžio na još godinu dana ili maksimalno dvije borbe. No, Francis je već ranije rekao kako se pod njegovim uvjetima ne namjerava boriti. Nedugo nakon borbe podvrgnuo se operaciji koljena, koja će ga izvan stroja držati minimalno do jeseni. Zapravo, gotovo da će s pojasom moći provesti vrijeme dok ne postane slobodan borac.

Tyson Fury Furyju se nude četiri nova imena: Borba po hibridnim pravilima, izlet u novi sport ili boksački super-meč divider

E sad, gdje je zapelo? Kod toga da Ngannou želi u svoj novi ugovor staviti klauzulu koja će mu dozvoljavati borbe izvan UFC-a, prije svega boksačke mečeve. A to je nešto što UFC ne radi, tako nešto u ugovor nikad nije dobio niti jedan borac, a vjerojatno niti neće. Vrlo je jednostavno zaključiti zašto. Ako to dozvole jednom, tražit će i ostali, a time oni gube ekskluzivno pravo na njih, čime bi promocija vrlo brzo potonula pa na kraju vjerojatno i propala.

Od svojih uvjeta ne namjerava odustati

Ngannouu s druge strane to nije bitno. On se prošlog vikenda našao u Londonu na meču Tysona Furyja i Dilliana Whytea, nakon čega je ušao u ring te krenuo dogovarati okršaj protiv WBC prvaka svijeta. Nedugo nakon toga potvrdio je kako se njegov stav po pitanju nastavka suradnje s UFC-om ne mijenja. Zapravo, da ni pod koju cijene neće odustati od svog uvjeta.

„Ja želim najbolje za sebe. Što se tiče mog odnosa s UFC-om, on je s privatne strane sjajan, no mislim da se moramo naći i s poslovne. Borba protiv Tysona Furyja mora biti unutar mog novog ugovora. Ne postoji druga opcija niti će ikad biti. To je izvan bilo kakvih pregovora. Ako potpišem ugovor s istim modelom kao što imam sada, gotov sam. To se neće dogoditi. Sad je na nama da pronađemo kako to implementirati u novi ugovor“, rekao je Ngannou u svom novom razgovoru za MMA Fighting.

Ne sakriva kako mu je cilj ostao u UFC-u, gdje je prvak teške kategorije. Ipak, neke stvari su mu važnije. 35 mu je godina i smatra kako je sad savršeno vrijeme za uzeti što više novaca može.

„UFC je sjajna promocija i ja se želim nastaviti boriti. Tyson Fury ne bi bio moja posljednja borba, želim se nastaviti boriti nakon nje. Imam još puno izazova. Tu je Jon Jones, kao i trilogija protiv Stipe Miočića. Ima velikih borbi koje mogu odraditi u UFC-u i volio bih da se to dogodi. Da, mogao bih ostati slobodan borac i boriti se protiv Furyja, no što onda? Želim da dođemo do dogovora“, potvrdio je svoje namjere.

Fury nema ništa protiv okršaja s Francisom, no tu bi u pitanju bila boksačka ekshibicija. Čini se da je Gypsy King podosta siguran oko namjere umiroviti se, odnosno da ga u profesionalnom boksu može ostati tek meč za apsolutnog prvaka.

Što se tiče Ngannoua, nama se čini da je suviše optimističan. On ipak nije Conor McGregor, jedini borac kojem je promocija do sada dozvolila odlazak u boks.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider