FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
U vrhu izazivača

Poznata boksačka organizacija plasirala bombu: Alen Babić uskoro bi se mogao boriti za naslov prvaka svijeta

Alen Babić uskoro bi mogao dobiti šansu boriti se za naslov prvaka svijeta u bridgerweight kategoriji WBC organizacije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski profesionalni boksač Alen Babić uskoro bi mogao dobiti šansu boriti se za naslov prvaka svijeta u bridgerweight kategoriji.

Radi se o novoosnovanoj kategoriji WBC organizacije. Smještena je između lakoteške (cruiser) i teške kategorije, a njena težinska granica je 101.6 kilograma.

Trenutačni prvak te kategorije je Kolumbijac Oscar Rivas, a prva tri izazivača su Rus Evgenij Romanov, Poljak Lukasz Rozanski i Hrvat Alen Babić. Rang lista izazivača objavljena je tijekom godišnje konvencije WBC boksačke organizacije.

Babić je dosad nastupa u mečevima teške kategorije, ali on je ispod težinske granice koja je postavljena za bridgerweight kategoriju i bez problema može u njoj nastupati.

gol expired Ljubavni skandal trese Englesku: Velika zvijezda Man Cityja uhvaćena s bujnom glumicom, svlačionica bruji divider

Babić je objavio WBC „tvit“ na društvenim mrežama što sugerira da je spreman prihvatiti ponudu ako ona uskoro dođe, a mogla bi jer se nalazi među prva tri izazivača. Zanimljivo, na današnji dan Babić slavi 31. rođedan. Iz WBC-a je dobio lijep poklon.

Hrvatski boksač dosad je imao devet borbi u teškoj kategoriji i upisao je svih devet pobjeda.

Prije nešto manje od mjeseca vjerno je dočarao zašto ga zovu "Savage". Jer upravo na taj način, divlje i brutalno, ušao je u meč sa bivšim dvostrukim izazivačem za svjetsku titulu, Ericom Molinom. Već nakon šest sekundi Amerikanac je bio na podu, a Babić je sve okončao već u drugoj rundi.

"To vam je kad prijeđete neke granice koje sam ja prešao, kad vas više nije strah. Nije me strah nikog, da sam i izgubio, izgubio sam na matchroomovom eventu u O2 areni kao sunaslovna borba večeri, ja sam već ispunio sve svoje snove", kazao je ponosno za Dnevnik Nove TV.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider