FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
CIFRE SU OGROMNE

Boks je dobio novi veliki spektakl: Ngannou i Joshua zaradit će pravo bogatstvo

Francis Ngannou i Anthony Joshua borit će se 8. ožujka.

Francis Ngannou i Anthony Joshua (Foto: Afp)

Prošlog je tjedna boksačkim svijetom odjeknula vijest o dogovorenoj borbi između Anthonyja Joshue i Francisa Ngannoua koja će se dogoditi u petak 8. ožujka. Datum je potvrdio i sam Joshua na društvenim mrežama, a više ćemo detalja čuti sljedećeg tjedna na službenoj press-konferenciji.

Saudijci su složili još jedan veliki boksački event na kojem su se mnogi nadali vidjeti Filipa Hrgovića. No datum i protivnik, govorilo se o Joshui, nisu bili realni za Filipa, što smo detaljno objasnili u tekstu o tome zašto Hrgović nije izvisio zbog borbe Ngannou – Joshua.

Svojevrsni novi boksački heroj zove se Francis Ngannou. Čovjek koji nije imao niti jedan boksački meč u karijeri u taj je svijet zakoračio borbom protiv vjerojatno najboljeg na svijetu, Tysona Furyja, od kojeg je na opće zaprepaštenje izgubio tek podijeljenom sudačkom odlukom.

Sada je dobio za protivnika drugog financijski najatraktivnijeg boksača današnjice, Anthonyja Joshuu. Svijet boksa takvo što ne pamti, ali otkad su bogati Saudijci ušli ozbiljnije u taj sport, više nas ništa ne može iznenaditi.

Fury na podu protiv Ngannoua Fury na podu protiv Ngannoua (Foto: Afp)

Koliko će zaraditi Joshua i Ngannou?

Boksački promotori trljaju ruke jer zarada će biti poprilična. Francis Ngannou za meč s Furyjem dobio je oko 10 milijuna dolara, više nego u cijeloj UFC karijeri ukupno, pa se mnogi pitaju koliko će zaraditi u novom okršaju u samom vrhu svjetskog boksa.

Nakon što je bacio Furyja u nokdaun i oduševio apsolutno sve koji su to gledali, Ngannouu bi se zarada trebala udvostručiti. Barem je takva procjena uglednog Forbesa,, koji tvrdi da Kamerunca čeka zarada od 20 milijuna dolara i to bez novca od udjela od prodanih prijenosa (PPV-a).

''Francis je najopakiji čovjek na planetu i njegova će plaća to pokazati. Najbolje je od svega što je to zaslužio'', smatra njegov menadžer Marquel Martin, koji je sam najavio kako će zarada biti znatno veća nego u prvom meču.

Filip Hrgović Je li Hrgović prevaren? Jednostavno izvisio? Zapravo, niti jedno od toga! divider

Što se Joshue tiče, procjene ne idu do 50 milijuna dolara, koliko je navodno zaradio Fury te noći, no Britanac bi trebao zaraditi znatno više nego Ngannou, smatra Forbes.

Joshua bi nakon Ngannoua trebao boksati za svjetski IBF naslov, koji bi uskoro trebao biti slobodan zbog aktivacije revanša između Usika i Furyja. Filip Hrgović čeka ga na poziciji prvog izazivača za taj pojas, nadamo se da Joshua neće doživjeti neku katastrofu protiv Ngannoua, koja bi i taj meč s Hrgom dovela u pitanje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider