FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
iz istog razloga

Sve se događa kao što je Hrgović najavio, još dva boksača ga odbila, ali jedan neće

Filip Hrgović boksat će ovog proljeća protiv Zhanga Zhileija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski boksač, Filip Hrgović realan je u svojim očekivanjima za 2022. godinu. Tamo negdje oko travnja, možda u svibnju, trebao bi opet ući u ring, ovaj put s dosad najvećim imenom protiv kojeg se borio.

Bit će to borba čiji će pobjednik službeno postati prvi izazivač za pojas IBF-ova prvaka u teškoj kategoriji. Taj pojas, uz one WBO i WBA organizacije, trenutno drži Ukrajinac Oleksandr Usik, kojeg očekuje revanš s Anthonyjem Joshuom.

Treba odmah reći kako se Hrgović, ako pobijedi u svojoj sljedećoj borbi, neće tako brzo boriti za IBF-ov pojas.

Prvo će se rasplesti situacija s Usikom i Joshuom, gdje je moguća i trilogija, a onda ćemo vjerojatno imati borbu za ujedinjenje sva četiri najpoznatija pojasa protiv Tysona Furyja, naravno ako on do tada ostane WBC-ov prvak. Za koji mjesec on bi prvo trebao u ring s Dyllianom Whiteom, koji je obavezan izazivač te organizacije.

No ulog je itekako velik za Filipa Hrgovića jer bi kad-tad trebao dobiti šansu za napad na IBF-ovu titulu u godinama ispred nas.

Kako je Hrga sam najavio prije dva dana, Murat Gassiev i Andy Ruiz Jr. službeno su odbili IBF-ovu ponudu za borbu. Kao službeni razlog su naveli ozljede i oporavak od njih.

Sljedeći u nizu koji će dobiti pisma IBF-a s ponudom su Demsey McKean i Zhang Zhilei. No Australac sigurno otpada jer ima meč 27. veljače, pa će, kako je uostalom bilo najrealnije od samog početka, gotovo sigurno sljedeći protivnik Filipa biti Kinez Zhang Zhilei.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider