FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
VRATIO SE POBJEDAMA

Babić otkrio koji savjet je jedini čekao iz svog kuta te prozvao poznatog boksača: ''Vrijeme je!''

Hrvatski boksač Alen Babić pobijedio je Stevea Robinsona u Londonu.

Alen Babić (Foto: Seconds Out)

Nakon što je u Poljskoj prije skoro godinu dana izgubio u meču karijere, za svjetski naslov u bridger kategoriji protiv Lukasza Rozanskog, Alen Babić se vratio pobjedama.

Na boksačkom spektaklu u londonskoj O2 Babić je pobijedio Stevea Robinsona tehničkim nokautom u šestoj rundi za 12. pobjedu u karijeru, 11. završenu prekidom.

''Oduševljen sam. Večeras sam bio kockar, stavio sam sve na kocku. Reako sam da želim nekog s dobrim omjerom, koji je imao šanse protiv mene, nekog tvrdog. I bio je, mislim da je Robinson bio tvrd. Opet sam naučio da mogu primiti udarac i da se mogu boriti, jednostavno sam se dobro osjećao'', rekao je Babić u izjavi za Seconds Out.

Robinson nije mogao parirati Alenu koji je pogađao domaćeg borca gdje je htio.

''To je bilo zlostavljanje. Pogađao sam sve što sam bacao, nadam se da je ok. Sretan sam što je sudac ipak na kraju zaustavio borbu. Želio sam ipak proći koju rundu, da sam ga završio u prvoj ne bih znao na čemu sam. Čak me i uhvatio s nekim udarcima, ali na kraju sam sretan što je otišlo u šest rundi.''

Babić želio iz kuta čuti samo jedno

Babić je nakon poraza u Poljskoj promijenio svoj tim. Otišao je u Dublin, u klub Celtic Warrior.

''Trebao sam samo jedan savjet svog kuta: 'Vjerujemo u tebe'. To je sve što sam trebao za ovu borbu i za ovaj kalibar protivnika. Boksam već 12 godina i trebao sam samo nekoga tko vjeruje u mene. Tražio sam to godinu dana i našao to daleko od Hrvatske. Mali boksački klub i trenera koji vjeruje u mene, to je sve što trebam'', poručio je hrvatski boksač.

Dave Allen i Tony Yoka 2018. Dave Allen i Tony Yoka 2018. (Foto: Afp)

Britanac Tommy Welch je nakon borbe odmah prozvao Babića, a ovaj je rekao da nema pojma o kome se radi.

''Ne znam tko je on, ali ako je on jedini koji me želi, može čak i za mjesec dana.''

No Alen želi Davea Allena. Poznati britanski boksač koji je nakon povratka 2021. upisao tri pobjede doživio je prošle jeseni poraz Frazera Clarkea. Babić želi ovaj veliki meč protiv nekadašnjeg debeljuškastog boksača koji je navodno dosta poradio na svojoj fizičkoj spremi u zadnje vrijeme.

''Idemo Dave. Vrijeme je. Gdje god i kada god.''

Z akraj je imao poruku za Savage Army, njegove navijače.

''Moja Savage vojsko, oduševljen sam i ponizan. Nadam se da ste uživali. Samo ako vi uživate, ja mogu zaraditi za život. Budite uz mene, bit ću još bolji i opet ću se boriti za naslov.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider