Bliži se dan kada ćemo konačno dobiti odgovor na pitanje je li Anthony Joshua slučajno izgubio od Andyja Ruiza, u jednom od najvećih iznenađenja u boksačkoj povijesti kada su mečevi za titulu u pitanju.

Prije točno pola godine Ruiz je slavio tehničkim nokautom u 7. rundi i šokirao cijeli boksački svijet. Joshua se oporavio od tog poraza, aktivirao klauzulu iz ugovora o revanšu i u pripremi za novi okršaj potražio pomoć čovjeka koji je 10 godina vladao svjetskim boksom i kojeg je on osobno službeno umirovio - Vladimira Klička.

"Rekao mi je puno toga. Vlad je uvijek korak ispred. Discipliniraniji je nego ja. Dao mi je savjete o prehrani i treninzima i to je možda ono o čemu ljudi govore kada pričaju o promjenama na mom tijelu. Prihvatio sam njegov režim i zato mi težina može varirati", rekao je Joshua.

Anthony Joshua je pobijedio Klička 2017. godine tehničkim nokautom i poslao Ukrajinca u mirovinu. Mnogi su mislili da se Joshua izgubio nakon poraza od Ruiza, ali on to ne vidi kao neku katastrofu.

"Uvijek sam govorio da pojas ne bi trebao definirati čovjeka. Hodao sam kao šampion i prije nego što sam osvojio pojas. Ovo je borba. Jedan poraz ne znači ništa. Imao sam vremena razmišljati o porazu. Moram sam sebi dokazati neke stvari. Želim shvatiti ovu borbu ozbiljnije jer želim otići na onu višu razinu", rekao je britanski boksač.

Revanš Joshue i Ruiza dogodit će se u Saudijskoj Arabiji, u subotu 7. prosinca. Na istoj priredbi nastupit će i najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović, koji brani WBC-ov internacionalni teškaški pojas protiv Erica Moline.