FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
borba za pamćenje

Anthony Joshua u senzacionalnom meču nokautirao Vladimira Klička!

Anthony Joshua pobijedio je Vladimira Klička u borbi za tituli svjetskog prvaka u teškoj kategoriji nokautom u 11. rundi.

Anthony Joshua nokautirao je Vladimira Klička u 11. rundi veličanstvene borbe u Londonu! Već dugo nismo vidjeli ovako uzbudljiv meč, a da u njemu sudjeluje Vladimir Kličko i 90.000 ljudi na Wembleyu moglo je uživati u trenutku za povijest. Vladimir Kličko boksao je agresivnije nego što su ga mnogi ikada vidjeli, činilo se kako ima kontrolu nad 14 godina mlađim protivnikom, no onda mu se dogodilo nešto neočekivano. Previše je opušteno ušao u pretposljednju rundu, a Joshua je to iskoristio te došao do pobjede.

Uvodne četiri runde protekle su u "ispipavanju bila", a onda je uslijedila peta runda. Joshua je nakon pola minute poslao Klička po prvi puta na pod, pokušao ga je dokrajčiti, ali nije uspio. Na kraju runde bio je toliko uspuhan od udaranja da je djelovao kao da će svakog trenutka pasti s nogu. Gong je spasio obojicu boksača u konačnici...

Anthony Joshua nokautirao Vladimira Klička

Vladimir Kličko je 14 godina mlađeg suparnika uzdrmao u šestoj rundi i u tom trenutku bio bliže pobjedi, ali se Joshua oporavio i svoj trenutak dočekao u 11. rundi.

Kobna pogreška Klička u prvoj sekundi!

Već u prvoj sekundi Joshua pogađa desni direkt kojim je Kličko još jednom uzdrman. Joshua je tada osjetio svoju priliku i žestoko kreće te serijom baca Klička na pod. On se hrabro ustaje, kreće nazad, ali Joshua je imao još dovoljno snage te je nakon pola minuta došlo do serije predvođene brutalnim aperkatom te novog brojanja. Sudac Vladimiru dopušta još jedan povratak u meč, no nakon novih pola minute je Kličko na konopcima, a Joshua bespoštedno pogađa i tu dolazi do prekida te novog doba teške kategorije svjetskog boksa.

Međutim, Kličko nije odustao. Iako uzdrman, nastavio je boriti se, ali je Joshua u novom naletu ponovno poslao suparnika na pod. Sudac ni tada nije prekinuo dvoboj, iako je bilo vidljivo da je Kličko na putu da bude nokautiran. Kada ga je 27-godišnji Joshua još jednom pritisnuo na konopce i počeo nemilice udarati, sudac je prekinuo dvoboj.

Anthonyju Joshui je to 19. pobjeda u isto toliko profesionalnih borbi, dok je Kličko u svojem 69. meču doživio peti poraz. Britanac iz Watforda svaku je borbu dovršavao nokautom!

Recimo za kraj da je u govoru na kraju meča Kličko otkrio da ima opciju revanša u ugovoru, ali da će prvo analizirati borbu, te onda odlučiti.

Joshua je sada vlasnik IBO, IBF i WBA titule.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider