FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
DELIJA PETI HRVAT U UFC-U

Cro Cop o svom učeniku pred UFC debi: ''Lomio je nogu i prst, potonuo je, ali sada je spreman''

Delija je peti Hrvat u UFC-u.

Nakon Mirka Filipovića, Igora Pokrajca, Filipa Pejića i Gorana Reljića Hrvatska je jučer dobila i petog UFC borca. Ante Delija žestoko trenira pod budnim okom Cro Copa, kako bi što spremniji dočekao 17. listopada i debi u najjačoj svjetskoj borilačkoj organizaciji.

Delijin protivnik jedan je od najvećih talenata teške kategorije - Siril Gane. Francuz koji do sada u UFC-u ima tri pobjede iz tri meča, trebao se boriti s Abdurahimovim, ali nakon što je Rus i treći put otkazao borbu, prilika je pružena  30-godišnjem Dubrovčaninu, koji dobro zna koliko ga težak posao čeka.

gol expired Federerov fan provocirao Đokovića: Nole mu odgovorio: ''Mene si našao zaje**vati?'' divider

''Protivnik je stvarno dobar. On je 14. na ljestvici, To je veliki izazov za mene, ako njega pobijedim onda ću biti rangiran, možda u Top 10. Nema tu biranja, idem ući unutra kao lav'', rekao je Delija pred kojim je najveći meč u karijeri.

No srećom pa u svom kutu ima čovjeka koji zna kako se meč završava s podignutom šakom u zraku. Cro Cop posljednjih je godina Delijin mentor.

Ante Delija - 1 Ante Delija - 1 (Foto: DNEVNIK.hr)

''To je ono za što Ante živi i sprema se. U dobroj je formi, na dobrih 80%. Odradi četiri runde sparinga bez problema s dva protivnika. Zadovoljan sam s njegovom formom'', kaže Cro Cop pa dodaje:

''Imao je velike ozljede, lomio je nogu pa palac. Onda je potonuo. Rekao sam mu: Ante, mladi si, pred tobom je budućnost i karijera, samo treniraj. To će se isplatiti, vidjet ćete.''

Još se ne zna hoće li Delijin debi biti dio glavnog programa eventa koji u Abu Dabiju predvodi meč Amerikanca Briana Ortege i Korejanca Chan Jung Sunga, no nije tajna da teška kategorija pati za novim imenima, pa poželimo Anti da skalpom nad Ganeom natjera borilački svijet da zapamti njegovo ime.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider