FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
OPORAVIO SE

Ante Delija idućeg mjeseca ponovno u borilištu, kreće po novih milijun dolara

Trenutno najuspješniji hrvatski MMA borac idućeg će mjeseca ponovno nastupiti u borilištu Professional Fighters League promocije.

Ante Delija (Foto: Profimedia)

Nakon sjajne prošle godine, u kojoj je osvojio PFL-ov turnir teške kategorije, uz veliku nagradu u iznosu od milijun dolara, Ante Delija ove godine nije nastupio u prvom kolu nove sezone.

UFC UFC u 2023. godini: Raspored, rezultati, snimke borbi i prijenosi na gol.hr-u divider

Razlog toga je ozljeda, koja je uvjetovala operaciju te vrijeme oporavka nije bilo dovoljno da bi Ante nastupio u travnju, kad se održalo prvo kolo. On je bio najavljen za glavnu borbu priredbe 7. travnja, no ipak je morao otkazati.

Ante nam je potvrdio svoj povratak

No, sad nam je osobno potvrdio kako se vraća te kako će se naći u drugom kolu, koje je na rasporedu 16. lipnja u Atlanti.

Ante će uskočiti kao zamjena, a dobio je i protivnika, no zbog mogućih promjena, uvjetovanih posljednjim padom dva teškaša na doping testu (Bruno Capellozza i Rizvan Kuniev), moguće je da će doći do promjene, tako da službene najave još nema.

Tražit će Delija pobjedu koja će ga odvesti u polufinale turnira, gdje bi se još jednom borio za milijun dolara. Posao bi mu svakako trebala olakšati činjenica da su oba dopingirana borca u prvom kolu pobijedila, a sad se njihovom suspenzijom iz turnira stvorila situacija gdje samo tri borca nakon prvog kola imaju bodove.

U play-off PFL-a ulaze četiri borca s najviše bodova, a bodovanje se provodi tako da pobjeda prekidom u prvoj rundi donosi šest bodova, pobjeda u drugoj pet, a u trećoj četiri boda, dok sudačka odluka donosi tri boda. 

Bodove trenutno imaju Denis Golstov koji je na šest, Maurice Greene osvojio ih je pet te Danilo Marques, kojem je pobjeda u prvom kolu donijela tri boda.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider