Anthony Joshua vratio je pojaseve prvaka svijeta u velikom revanšu protiv Andyja Ruiza Jr. Slavio je uvjerljivom jednoglasnom sudačkom odlukom, ali uz jednu prilično pasivnu predstavu.

Joshua je, kao što je to prije radio Vladimir Kličko, koji mu je pomagao u pripremi za ovaj dvoboj, odigrao jednu šahovsku partiju i uvjerljivo nadigrao svog suparnika. Nije bilo atraktivno, ali je bilo efikasno. Meč u kojem su mogli uživati boksački fanovi skloni taktiziranju.

Prilikom pobjedničkog govora bivši prvak Andy Ruiz iznenadio je javnost jednim priznanjem, a tiče se njegovih kilograma. Podsjetimo, Ruiz je na vaganju imao sedam kilograma više nego uoči prve borbe, dok je Joshua bio čak pet kilograma lakši, što se moglo vidjeti po njegovoj fizičkoj pripremi.

"Imao sam previše kilograma, ali za idući meč su biti u najboljoj formi života. Tko želi vidjeti treću borbu nas dvojice?", upitao je Ruiz oduševljenu publiku u Saudijskoj Arabiji.

Ostaje malo nejasno kako se može dogoditi da boksač koji je imao šest mjeseci za pripremu za revanš bude sedam kilograma pretežak, javno to prizna i potom obeća da će u trećem dvoboju biti u formi života.

Interes fanova za trilogiju Joshue i Ruiza teško da će biti veliki...