FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Lucky Punch

Analiza glavne borbe UFC-a 269: "Poirierov pritisak u kasnijim rundama mogao bi biti previše za Oliveiru"

Zelg Galešić i Igor Pokrajac u novom Lucky Punchu detaljno su pretresli glavnu borbu večeri na UFC-u 269 između prvaka Oliveire i izazivača Poiriera.

Dvojica najboljih boraca lakoj kategoriji, Dustin Porier i Charles Oliveira, završit će godinu borbom za pojas na UFC-u 269.

Njihovu borbu možete pratiti u izravnom prijenosu na gol.hr-u od četiri ujutro u nedjelju i u snimci na Novoj TV, a kako biste spremni došli na borbu pobrinuli su se u naši MMA analitičari Zelg Galešić i Igor Pokrajac u posljednjem ovogodišnjem Lucky Punchu.

Charles Oliveira VIDEO Spektakl za kraj UFC-ove godine: Poirier ponovo ostao kratkih rukava u borbi za pojas, Pena šokirala svijet! divider

"Budimo realni, ali Poirier je imao puno veća imena protiv sebe od Oliveire. On je bio nešto lošiji na početku UFC karijere pa se vratio i sad je na devet pobjeda zaredom te potpuno zasluženo ima pojas. Imao je taj parter ranije, stojka mu nije bila nekakva, ali sad je opasan, nokautirao je Michaela Chandlera u borbi za pojas i to govori kakav je talent. Opasan je igrač u kategoriji do 70 kilograma“, započeo je Zelg.

gol expired VIDEO Dvojac koji se uopće neće boriti međusobno se zakačio na UFC-ovoj presici i potpuno zasjenio glavne zvijezde divider

Od zadnjih pet mečeva ima tri pobjede nokautima, kako vam se sviđa njegov napredak?

"Postao je all-round borac, konačno. Trebalo mu je, ali je uspio. No, nije izlazio iz UFC-a poput nekih boraca, rastao je unutar organizacije i napredovao. Uvijek je bio u nekom vakum, ali sad je sve bolji i bolji. Popravio je sve, čak i hrvanje, ranije je sve nadoknađivao sve u parteru, ali sad može biti opasan u svim segmentima borbe. Mislim da će pokušati kontrolirati Poiriera na podu jer je ovaj puno fizički jači od njega, to je ono što je on najviše popravio u zadnje vrijeme“, ubacio se Pokrajac.

Ivan Erslan Najbolji hrvatski poluteškaš: "Možemo birati između KSW-a i UFC-a, počinjemo pregovore pa tko da bolje uvjete..." divider

Može li se Poirier obraniti u parteru od Oliviere?

"On je primarno udarač, ali je vrhunski parteraš. Ne koristi ga često, ali je odličan. Ima tri pobjede polugama, malo na toliko mečeva. Svejedno, odličan je u parteru, osobito u defenzivi. To je Igor dobro rekao, mislim da će Oliviera pokušati oboriti Poiriera na pod. Pritisak koji Poirier donosi u kasnijim rundama bi ga mogao slomiti, ta borba prsa o prsa i zato ga mora pokušati smiriti na podu“, smatra Zelg.

No to je lakše reći nego učiniti…

"Treba ga odvesti tamo jer on te sve situacije poznaje. Poiriera neće ništa iznenaditi što će Oliviera ponuditi u borbi, ali presudit će nijanse. Mislim da će Poirier pobijediti, stalno će ići naprijed, skraćivat će distancu. Pokušat će ga otjerati na žicu i zadržati ga na njoj“, podvukao je Pokrajac.

Saznajte sve o UFC-u 269 u novom Lucky Punchu

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider