FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Pogledajte borbe

VIDEO Spektakl za kraj UFC-ove godine: Poirier ponovo ostao kratkih rukava u borbi za pojas, Pena šokirala svijet!

Spektakularni UFC 269 u Las Vegasu ponudio je sjajne borbe i šokantna iznenađenja…

Teško smo mogli zamisliti bolji završetak MMA godine od onoga što je ponudio spektakularni UFC 269 u Las Vegasu. Dustin Poirier bio je mali favorit uoči borbe za pojas u lakoj kategoriji, ali Charles Oliveira je ostao prvak. Njegova sunarodnjakinja Amanda Nunes bila je pak golema favoritinja u meču za naslov u ženskom bantamu, ali Julianna Pena je šokirala svijet!

Poirier i Oliveira dostojno su predstavili kategoriju koju nazivamo kraljevska i otvorili borbu za naslov u lakoj čudesnom prvom rundom. Obojica su raskrvarili jedan drugoga, ali tijesan udarački obračun dobio je Amerikanac koji je uspio jednim krošeom spustiti Brazilca na parter i ukrao prvu rundu.

Oliveira je u drugoj promijenio pristup, pričekao svoj trenutak i u drugoj minuti druge dionice borbe spustio svog suparnika u puni gard. Iskoristio je dominantnu poziciju za nekoliko teških laktova u glavu Poiriera i potpuno ga izdominirao na parteru tri i pol minute, uvjerljivo uzeo rundu i prešao u bodovnu prednost.

Taktika koja dobiva se ne mijenja, a upravo to učinio je prvak na startu treće, uhvatio Poiriera u klinč i u sekundi mu uhvatio leđa. A kad vam je takav majstor BJJ-a na leđima, nemate puno šanse, poslije nekoliko neuspješnijih pokušaja, zavukao je ruku pod vrat Poirieru i natjerao ga na prekid gušenjem.

Poirier je tako u svom drugom pokušaju za pojas ostao kratkih rukava, oba puta izgubio je gušenjem, dobro je otvorio borbu, ali prvak se prilagodio i pobijedio te prvi put uspješno obranio svoj pojas.

Julianna Pena šokirala svijet

Najveća favoritkinja cijele večeri i najveća borkinja svih vremena, Amanda Nunes, sedam godina bila je nedodirljiva, ali Julianna Pena senzacionalno ju je pobijedila gušenjem u drugoj rundi i uzela joj pojas u kategoriji bantam. Pobjedu Amerikanke posebno će pamtiti jedan kladitelj iz Vegasa koji je zbog nje ostao bez 315.000 dolara. Riskirao je taj iznos za dobitak od 326.000 dolara i izgubio, a to je najbolji dokaz koliko je ovo bilo iznenađenje.

Nunes je po običaju dobila prvu rundu, ali u drugoj Penna ju je iznenadila sjajnim direktima. Inače vrlo dominantnu borkinju hrabro je dočekala u sredini oktogona i uspjela ju nadboksati pa zatim oboriti u parter. Brazilka se okrenula na leđa pokušavši pobjeći, međutim Pena joj je zavukla ruku pod vrat i završila borbu.

Amerikanka venezuelanskih korijena dugo nije bila svjesna što je učinila, ali uspjela je prekinuti niz od 12 uzastopnih pobjeda Nunes i uzela joj pojas u bantamu. Amandi sad ostaje još pojas u pero lakoj kategoriji, ali budite sigurni kako nas uskoro očekuje uzvrat.

Ženski bantam je ponovo zanimljiv…

Pogledajte rundu koja je šokirala svijet

Neal zaustavio svoj pad na ljestvici izazivača

Borba u najtežoj kategoriji u glavnom programu, ona u velteru, otišla je na stranu Geoffa Neala koji je u zadnjoj rundi tijesno ipak uspio slomiti Santiaga Ponzinibbija podijeljenom odlukom sudaca. Neal je uspio zaustaviti svoj pad na ljestvici izazivača prekinuvši niz od dva uzastopna poraza i nanio svom suparniku tek drugi poraz u zadnjih deset borbi.

Neal je sudački dojam ukrao pri samom kraju borbe, dojma smo, jer je s nekoliko boksačkih kombinacija uzdrmao Argentinca i otvorio još koju posjekotinu. Akumulirana šteta na kraju je presudila na sudačkim karticama.

Garbrandt neće dugo pamtiti debi u muhi, možda neće uopće

Bivši prvak u bantamu Cody Garbrandt debitirao je u kategoriji muha, ali neće se rado sjećati svoje prve borbe u novoj težinskoj kategoriji. Možda neće uopće jer ga je Kai Kara-France demolirao već u prvoj rundi. Načeo ga je boksačkim tehnikama i prvi put oborio pri samom početku borbe, Garbrandt se uspio vratiti i pokušao spasiti hrvanjem, ali nije dugo izdržao.

Novozelanđanin ga je ubrzo još jednom spustio na tlo silovitim udarcem u glavu i sudac je uskočio između njih. Velika pobjeda za momčadskog kolegu prvaka srednje kategorije Israela Adesanyje i veliki šok za bivšeg prvaka u novom izazovu u karijeri. Garbrandt je u očajnoj seriji, ima samo jednu pobjedu u zadnjih pet borbi, a Kara-France se ovim nastupom primaknuo još korak bliže borbi za pojas kategorije muha.

Bivši prvak u bantamu teško stradao

 

O'Malley ekspresno nokautirao Paivu

Talentirani Sean O'Malley protiv Rauliana Paive potvrdio je status najveće UFC-ove nerangirane zvijezde tehničkim nokautom već u prvoj rundi njihovog okršaja u bantamu. Atraktivni američki udarač načeo je svog suparnika krošeom pri kraju uvodne dionice borbe i zatim završio na žici. Dokaz njegovog zvjezdanog statusa bila je činjenica da je uopće upao u glavni program večeri, a iz njega izbacio rangirane borce Cruza i Munhoza.

Sjajni O'Malley ovom pobjedom nastavio je svoj niz na tri pobjede zaredom i prekinuo identičan niz pobjeda svog suparnika te nastavlja svoj put prema vrhu ove kategorije. Još jedan ekspresan nokaut trebao bi mu uskoro priuštiti renking među najboljih 15 boraca u ovoj kategoriji.

Paiva poslije borbe zamalo zapikirao licem u parter

UFC 269 - glavni program

Charles Oliveira (c) pobijedio Dustina Poiriera (laka) - gušenje 3. runda

Julianna Pena (c) pobijedila Amandu Nunes (bantam) - gušenje 2. runda

Geoff Neal pobijedio Santiaga Ponzinibbija (velter) - podijeljena sudačka odluka

Kai Kara-France pobijedio Codyja Garbrandta (muha) – tehnički nokaut u 1. rundi

Sean O'Malley pobijedio Rauilana Paivu (bantam) – tehnički nokaut u 1. rundi

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider