FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
ngannouov "aperkat iz pakla"

Jedino u UFC-u nije uspio osvojiti pojas: Najviše ćemo ga pamtiti po brutalno pretrpljenim nokautima

Alistair Overeem nije više član UFC, organizacije u kojoj se jedino nije okitio naslovom prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni nizozemski MMA borac Alistair Overeem nije više član UFC-a nakon što je organizacija odlučila raskinuti ugovor s njime. On je prošlog mjeseca zaustavljen tijekom svog "posljednjeg pohoda" na UFC titulu, tako što je teško nokautiran od strane Alexandra Volkova.

Jedan od najvećih boraca u prvih 20 godina ovog stoljeća tako je izgubio nadu da će doći do jedinog pojasa koji mu nedostaje, no očekivalo se da bi mu UFC mogao ugovoriti još koju borbu. Ipak, odlučili su kako je vrijeme za kraj suradnje i svježu krv kakva se u kategoriji nedavno počela ukazivati.

Prije dolaska u UFC Overeem je bio zvijezda Pridea, Dreama i Strikeforcea te K-1 kickboxing promocije. Debitirao je 2011. godine kada je lakoćom slavio protiv Brocka Lesnara.

gol expired Legendarni borac, miljenik hrvatske publike, odlazi iz UFC-a: Pogledajte zadnju borbu, loše je prošao divider

Nakon toga su uslijedili problemi s dopingom i prvi poraz od Antonija Silve. Svojom upornošću izborio se za meč za titulu UFC prvaka, no nokautom ga je zaustavio naš Stipe Miočić 2016. godine.

Ipak, poraz koji je definitivno obilježio njegovu karijeru u UFC-u je onaj protiv Francisa Ngannoua iz 2017. godine. Taj "aperkat iz pakla" pamtit će Overeem, a i svi fanovi MMA-a dok god su živi.

Nama će ostati upamćen i kao osoba koja je bježala po oktogonu od Miočića dok ga ovaj nije dohvatio na samom kraju prve runde i brutalno nokautirao.

U oktogonu je ukupno upisao 12 pobjeda i osam poraza, a osim protiv Lesnara slavio je u mečevima s apsolutnim legendama ovog sporta poput Juniora Dos Santosa, Andreija Arlovskog, Fabricija Werduma i Marka Hunta.

Overeem je bio ljubimac hrvatske publike, a i on sam je volio Hrvatsku. Dolazio je na ljetovanja, posjetio je grob preminule legende Branka Cikatića, navijao je za Vatrene u hrvatskom dresu, a najavio je i da bi se volio boriti u Hrvaskoj.

Budući da se ne radi o čovjeku koji lako odustaje, možda i dođe u sklopu neke druge promocije. Još uvijek se čeka njegov komentar na cijelu situaciju.

gol expired Austrijski borac srpskih korijena u Zagrebu se spremao za veliku UFC borbu: ''Bit će vatra, nasilje cijelo vrijeme" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider