FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
spektakularna večer na gol.hr-u i novoj tv

Austrijski borac srpskih korijena u Zagrebu se spremao za veliku UFC borbu: ''Bit će vatra, nasilje cijelo vrijeme"

Ovoga vikenda sa subote na nedjelju od 4 ujutro uživo na gol.hr-u, i u nedjelju navečer u snimci na Novoj TV možete pratiti spektakularni UFC 259. Priredbu koja u glavnom djelu ima čak tri borbe za titulu prvaka. Predvode ju poluteškaški prvak Jan Blachowicz, i vladar srednje kategorije Israel Adesanya koji želi postati dvostruki prvak.

Dok su na posteru spektakularnog UFC-a 259 sasvim zasluženo prvak poluteške kategorije Jan Blachowicz i prvak srednje Israel Adesanya, ni ostatak društva ne zaostaje borilačkim renomeom. Blachowicz je titulu osvojio nokautiravši Dominica Reyesa prije šest mjeseci. A Adesanya je na istoj priredbi odradio posao protiv Paola Coste i sada pokušava postati prvak u dvije kategorije.

Ipak, glavni dio programa otvaraju poluteškaši Aleksandar Rakić i Thiago Santos. Austrijski borac srpskih korijena koji je pripreme odradio u zagrebačkom American top teamu.

''Želio sam se boriti s nekim iz top 5 i dobio sam Santosa. Ovo je nevjerojatna prilika za mene i ne mogu dočekati dokazati svijetu da ću uskoro biti broj 1.''

Santos je bivši izazivač za prvaka i jedan od najvećih nokautera UFC-a, no broji dva poraza u nizu, od Jona Jonesa i Glovera Teixere.

''Bit će vatra, nasilje cijelo vrijeme. Siguran sam. I volim to. Jako sam uzbuđen zbog ove borbe.''

UFC 259 Jan Blachowicz nanio Israelu Adesanyi prvi poraz u karijeri: Poljak je još jednom šokirao svijet i spriječio novo ispisivanje povijesti divider

U akciju se vraća i najbolja borkinja današnjice Amanda Nunes, koja titulu prvakinje perolake kategorije brani protiv Australke Megan Anderson.

A za titulu se bore i Aljamain Sterling i vlasnik pojasa Piotr Jan. Sterling je već dugo stanovnik UFC-a i priliku je zaslužio slavivši protiv Coryja Sendhegena.

S druge stane, fenomenalni ruski borac ne zna za poraz od kad se pojavio u UFC-u. Upisao je sedam pobjeda zaredom od čega četiri nokautom. I lagani je favorit i protiv Sterlinga.

Da rezimiramo. Program otvaraju Santos i Rakić u poluteškoj. Nakon toga nastupa ''novi Khabib'', kako tepaju Islamu Makačevu i Drew Dober u lakoj kategoriji.

Pa slijede tri bitke za titule: Jan protiv Sterlinga u bantamu, Nunes protiv Anderson u perolakoj, i glavna borba Blachowicz i Adesanya za pojas prvaka poluteške.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider