FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
nije prvak, ali ima srce šampiona

Rocky Balboa MMA-a nije uspio: Kao u legendarnom filmu istrpio batine i ostao na nogama!

Al Iaquinta nije uspio šokirati MMA svijet u prilici života koja mu se otvorila nakon niza bizarnih okolnosti.

Galerija Statistika meča Khabiba i Iaquinte (Screenshot) Al Iaquinta nakon poraza od Khabiba Al Iaquinta u meču protiv Nurmagomedova (Foto: AFP) Al Iaquinta nakon poraza od Khabiba (Foto: AFP)

Malo tko bi odbio priliku postati UFC prvak, a da prethodno nikada nije bio u konverzaciji za mjesto u meču za titulu. Iznimka nije bio ni Al Iaquinta, 30-godišnji Njujorčanin koji je izdržao pet rundi u oktogonu protiv novog UFC prvaka lake kategorije Khabiba Nurmagomedova.

Podsjetimo, Iaquinta je upao u glavnu borbu večeri, za pojas, nakon što se ozlijedio Tony Ferguson, te nakon što je nesposoban za borbu proglašen Max Holloway, prvak perolake kategorije. U kombinaciji su bili još neki borci, ali je UFC priliku odlučio dati Njujorčaninu.

Tepaju mu da je MMA verzija Rockyja Balboe, legendarnog lika iz serijala filmova koji utjelovljje Sylvester Stallone. Svi koji su gledali prvi film Rocky sjećaju se da je u njemu priliku za naslov dobio lokalni borac iz Philadelphije, Rocky Balboa, protiv aktualnog prvaka Apollo Creeda. Nije pobijedio, ali je izdržao svih 15 rundi, baš kao što je i Iaquinta izdržao svih pet rundi brutalnih batina od Khabiba Nurmagomedova.

Baš kao i lik Rocky, Iaquinta je dijete talijanskih roditelja, a nadimak mu je Razjareni, kao u fimu "Razjareni bik" čiji lik glavnog glumca (talijansko-američkog boksača) utjelovljuje Robert De Niro.

Iaquinta je odmah pristao na meč, no za razliku od mnogih koji iznenada dobiju priliku popuniti nečije mjesto u oktogonu, on nije razočarao. Istrpio je nevjerojatnih 115 udaraca iz distance, 13 iz klinča, 51 udarac na tlu i čak osam pokušaja rušenja!

Nurmagomedov je sveukupno ispalio 179 udaraca po svom suparniku, a pretrpio je svega 25... To dovoljno govori o dominaciji Dagestanca, koji je postao prvi s titulom UFC prvaka, ali i o čvrstini brade te kompletnog tijela 30-godišnjeg Njujorčanina, koji nikada prije u karijeri nije odradio meč na pet rundi!

Nakon meča Khabib se nekoliko puta zahvalio Iaquinti što je prihvatio meč, te ga je nazvao pravilm bruklinskim gangsterom, za razliku od Conora McGregora koji "samo zna udarati po autobusu". Podsjetimo, Khabib se osvrnuo na nemile scene iz ovog tjedna, kada je irski borac, bivši prvak, stigao u Barclays Arenu u Brooklynu i sa svojom svitom napao autobus pun boraca. Pritom je razbio staklo, koje je ozlijedilo Michaela Chiesu i Raya Borga, koji su potom ispali s popisa borbi.

UFC će sigurno u budućnosti znati nagraditi ovaj hrabar pokušaj Ala Iaquinte, koji je u jednu ruku spasio cijeli event. Jer bez te glavne borbe večeri, UFC 223 spao bi samo na jednu borbu za naslov i tri meča u kojima nema dvojice boraca koji su prvotno trebali biti na popisu (Chiesa i Borg).

Iaquinta je pokazao m... zbog kojih ćemo ga u budućnosti sigurno još gledati na malim ekranima i to u glavnim programima UFC evenata.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider