Košarka
SPORTOVI
Košarka
Jedno drugačije mišljenje

Proslavljeni hrvatski trener za Novu TV o novom izborniku i Aci Petroviću

Hrvatska košarkaška reprezentacija ima novog izbornika, a svoje mišljenje za Novu TV dao je proslavljeni hrvatski stručnjak Željko Pavličević.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Željko Pavličević je dvostruki prvak Europe. Iza sebe ima bogatu trenersku karijeru, a posljednjih godina za kruh zarađuje u dalekom Japanu. Za Dnevnik Nove TV prokomentirao je izbor Acinog nasljednika.

''U svakom slučaju Skelin ima iskustvo s reprezentacijom, radio je kao pomoćni trener te u klubu. Naravno, to je uvijek jedan rizik i za savez i za njega, ali je mlad i perspektivan trener. Treba i reći da su se od ove godine s novim Fibinim sistemom neke stvari bitno promijenile. I tu su one ekipe koje imaju puno kvalitetnih NBA igrača, kao što je Hrvatska, zapravo u jednom velikom minusu. Ekipe koje su srednje vrijednosti i imaju dobre igrače, a koji ne igraju NBA, će biti u prednosti. Tako da je to jedan dosta težak posao i za savez i novog trenera'', izjavio je Pavličević.

Za novog izbornika smatra da je mlad, ali isto tako je mišljenja da je savez možda trebao zadržati Petrovića barem još godinu dana kroz kvalifikacije.

''Skelin je mlad trener, koji je postizao dobre rezultate, no pitanje je li to dovoljno na međunarodnom nivou, s obzirom da sve reprezentacije na tim pozicijama imaju vrlo iskusne trenere. Ono što mislim vezano uz reprezentaciju i ove zadnje događaje, žao mi je što je to tako završilo zbog jedne utakmice. Mislim da je Aco Petrović radio vrlo dobar posao, ali bilo je grešaka. Osobno mislim da je bilo dobro još godinu dana ostaviti Acu, ali vidim da je postignut jedan korektan dogovor. Međutim, mislim da su kvalifikacije vrlo nezgodne i vrlo teške i košarkaški savez o tome treba voditi brigu'', objasnio je bivši trener Cibone i Splita.

Pavličević se osvrnuo i na kvalitetu mladih hrvatskih igrača, a koja se zadnjih dana dovodi u pitanje.

''Mi imamo kvalitetu u mladim igračima, tu nema nikakve dileme, ali nemojmo zaboraviti da je sukus naše reprezentacije da su nosioci igre Bogdanović i Šarić. Imamo tu i dva izrazito dobra mlada centra. No, protiv ovih momčadi u kvalifikacijama neće biti lagano. Pogotovo kad mi igramo bez NBA igrača. Kažem, to je jedan veliki i ozbiljan zalogaj'', zaključio je Pavličević.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider