Košarka
SPORTOVI
Košarka
košarkaška veličina

Srpska legenda oduševila podrškom Ciboni: "Neka netko prepozna što je taj klub i pomogne mu"

Željko Obradović poslije pobjede protiv Cibone u ABA ligi poslao je podršku zagrebačkom klubu.

Željko Obradović (Foto: Afp)

Košarkaši Cibone poraženi su od Partizana u 3. kolu ABA lige 96:67, a legendarni trener Beograđana Željko Obradović poslije utakmice je pronašao nekoliko riječi za situaciju u kojoj se nalazi slavni zagrebački klub.

"Želim zahvaliti svima koji su došli bodriti momčad, ponovo je bila lijepa atmosfera. Želim istaknuti kako Ciboni želim sve najbolje, nalaze se u vrlo teškoj situaciji. Klub s ogromnom tradicijom i vrhunskim rezultatima, dvostruki prvak Europe, osvajač Kupa kupova. Apsolutno nisu zaslužili biti u ovoj situaciji, neka netko prepozna što je taj klub i pomogne im", zavapio je legendarni Žoc.

Paul i Danis VIDEO Danis izgubio diskvalifikacijom od Paula, poslije meča pokušao izazvati kaos kao na okršaju Conora i Khabiba divider

Cibonini predstavnici potom su zatražili riječ kako bi zahvalili košarkaškoj veličini na lijepim željama, a Obradović je dodao: "Ovo je najiskrenije. I, naravno, sve najbolje Ciboni u nastavku natjecanja."

Cibona imala 15 poena prednosti poslije uvodnih 12 minuta

U posljednjoj nedjeljnoj utakmici 3. kola košarkaške ABA lige Partizan je u beogradskoj Štark Areni svladao Cibonu s uvjerljivih 96:67 (16-25, 20-17, 31-18, 29-7)

Unatoč velikoj razlici u kvaliteti, Cibona se u nekadašnjem derbiju regionalnog natjecanja pokazala tvrdim suparnikom za aktualnog prvaka ABA lige te nakon 12 minuta igre imala nevjerojatnih 15 koševa prednosti (33-18).

Jean Clair Todibo VIDEO Francuski reprezentativac smijao se dok je trajala minuta šutnje na utakmici s Nizozemskom divider

Iskoristili su izabranici Jakše Vulića činjenicu da je Željko Obradović na početku utakmice postavio pričuvnu postavu i dobrom obranom zadržala Partizan na samo četiri koša u prvih pet minuta. Uz to je imala i napadački raspoložene Aleksandra Aranitovića te Jakova Mustapića, koji je pogodio prva četiri šuta za tricu, a jednom od njih donio Cibonu +9 (25-16) na kraju prve četvrtine.

Polaganjem Krešimira Radovčića Cibona je došla do najvećih +15 (33-18) početkom druge četvrtine, što je domaćeg trenera Željka Obradovića natjeralo da na parket pošalje svoje najbolje igrače. Ulaskom Kevina Puntera i Jamesa Nunnallyja, odnos snaga na parketu se počeo mijenjati.

Wales - Hrvatska VIDEO Hrvatska prvi put izgubila od Walesa i do kraja zakomplicirala plasman na Euro! divider

Ipak, Cibona je uspjela u zadnju minutu druge četvrtine ući s +11 (42-31), ali su Nunnally i Avramović spustili zaostatak na samo šest koševa na poluvremenu (42-36).

Serija Partizana 7:0 započela preokret

Zagrebačka momčad je posljednji put u vodstvu bila u 24. minuti (45-43), kad je serijom 7-0 domaća momčad naznačila preokret koji se dogodio u drugom poluvremenu. Cibona je u zadnju četvrtinu ušla sa sedam koševa zaostatka (60-67), a onda je u posljednjih deset minuta ostala bez napadačkog arsenala tu od sedam koševa imala samo jedan ubačaj iz igre, dvicu Prolete.

Dinamovi igrači nakon poraza u Prištini To još tutnji u ušima: "Dinamo je dobio veliku šamarčinu, a pričali su o osvajanju Konferencijske lige" divider

Partizan je drugo poluvrijeme dobio s čak 35 koševa razlike (60-25).

Aranitović s 21 košem i Mustapić sa 17 bili su jedini u Ciboni s dvoznamenkastim učinkom. Nunnally je predvodio strijelce Partizana sa 17 poena. Balša Koprivica je postigao 15 koševa, a Danilo Anđušić 14 za domaću momčad.

Partizan je uvjerljivom pobjedom skočio na čelnu poziciju s učinkom 3-0, kakav ima i drugoplasirana Budućnost. Cibona je s učinkom 0-3 ostala u skupini momčadi koje su još uvijek bez pobjede u novoj sezoni, a u njoj su još Split, Mornar i Mega Basket. Najbolje plasirana hrvatska momčad je Zadar, koji se s učinkom 1-2 nalazi na osmoj poziciji.

Tablica ABA lige:

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider