Košarka
SPORTOVI
Košarka
Dan nakon incidenta

Zadar u naelektriziranoj atmosferi dobro parirao Zvezdi, ali Beograđani su ipak klasa više

Košarkaši Zadra izgubili su na domaćem terenu 74:81 od Crvene Zvezde.

Luka Božić (Foto: Jure Mišković/Cropix)

Košarkaši Zadra u susretu su 7. kola regionalne ABA lige izgubili na svom terenu od Crvene zvezde sa 74:81 (24:23, 19:22, 11:25, 20:11).

Luka Božić je sa 18 koševa i 10 skokova bio najbolji kod Zadra, dok je Rokas Giedraitis sa 19 poena bio najefikasniji kod Crvene zvezde.

Pred ispunjenim tribinama dvorane "Krešimir Ćosić" Zadrani su bili konkurentni favoriziranim gostima u prvom poluvremenu, no u nastavku je do izražaja došla "duža klupa" beogradskog kluba.

Robert Lewandowski Barcelona primila gol u 18. sekundi utakmice pa uspjela preokrenuti i zadržati korak s Realom divider

Zadar je sredinom druge četvrtine vodio sa 36:32, uslijedila je serija gostiju 11:0 za 36:43, ali domaći su se ipak do odlaska na odmor primaknuli na 43:45.

U nastavku je napad Zadra u potpunosti zakazao, dok je Crvena zvezda s nekoliko pogođenih trica "pobjegla" na 70:53 i pitanje pobjednika je bilo odlučeno. Posljednjih 10 minuta bilo je tek odrađivanje posla u kojemu su domaći uspjeli smanjiti na konačnih 74:81.

Rokas Pukštas slavi pogodak s igračima Hajduka Hajduk srušio Varaždin i konačno zabio u prvom poluvremenu: Raspjevani Poljud slavio Pukštasa i prvo mjesto divider

Zadar je ovim porazom pao na omjer pobjeda i poraza 3:4, dok je Crvena zvezda na 6:1.

Nakon subotnjeg incidenta kada su nepoznati maskirani počinitelji fizički napali i ozlijedili dvojicu novinara Mozzart Sporta te člana Upravnog odbora beogradskog kluba, nedjeljni je dvoboj u dvorani na Višnjiku protekao bez problema.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider