Košarka
SPORTOVI
Košarka
Na memorijalnoj utakmici

VIDEO Zagreb zvižducima dočekao Draženovog bivšeg suigrača: Aco Petrović tražio da prestanu

Na memorijalnoj utakmici šezdesete obljetnice rođenja Dražena Petrovića, pojavili su se mnoga poznata košarkaška imena prošlosti i sadašnjosti.

Vlade Divac i Aco Petrović (Foto: Goran Mehkek)

Na memorijalnoj utakmici u čast Dražena Petrovića, u zagrebačkoj Areni, okupile su se brojne košarkaške zvijezde prošlosti i sadašnjosti.

Mnogi su došli odati počast legendarnom Draženu, uključujući i njegove bivše suigrače iz reprezentacije Jugoslavije.

Srpski mediji posebno su istaknuli pozitivne reakcije hrvatske publike prema Željku Obradoviću i Bobanu Marjanoviću. Oboje su izazvali veliko oduševljenje, a navijači su ih zamolili za zajedničke fotografije, na što su oni spremno pristali.

Bivši suigrač Petrovića pobrao zvižduke Arene Zagreb

Prilikom službenog predstavljanja, oboje su dobili glasne ovacije, što je čest slučaj kada Obradović gostuje u Hrvatskoj, posebno kao trener Partizana.

Za razliku od njih, Vlade Divac je naišao na negodovanje dijela publike, te je dočekan zvižducima prilikom predstavljanja.

Srpski mediji izvještavaju da je tada Aco Petrović reagirao, ustao sa svog mjesta i zatražio od publike da prestane sa zviždanjem. Video možete pogledati OVDJE.

"Dražen je za mene najbolji europski igrač svih vremena"

Vlade Divac je opisao bivšeg suigrača kao najboljeg igrača Europe svih vremena, a posebno se prisjetio trenutka iz tinejdžerskih dana kada ga je prvog puta zapazio u intervjuu: 

"Nažalost, napustio nas je mlad. Bio je najbolji među nama, drago mi je da sam danas ovdje. Tužno je što nije među nama, ali je lijepo da se ovakvim događajem sjetimo najboljeg među nama, da ovi mladi znaju tko je bio Dražen, da je otvorio vrata svima nama i da to sjećanje nikad ne izblijedi", rekao je za SportKlub.

"Dražen je prije svega bio radnik. Svi smo mi imali talent, ali on je do visina došao svojim radom. Nikad se nije predavao, bio je borac. Nažalost, otišao je onda kad je trebao ostvariti snove i postati jedan od najboljih igrača u NBA ligi. Iako nije bio All-Star igrač, on je za mene to bio."

"Istaknuo bih trenutak kad sam imao 14 godina, on je imao neki intervju. Maštao sam da jednog dana i ja igram košarku. Nije puno prošlo, igrali smo zajedno u reprezentaciji i jedan protiv drugog u mnogim utakmicama. Jako sam ga poštovao. Definitivno je za mene najbolji igrač Europe svih vremena. Žao mi je što nije među nama", zaključio je Divac.

Luka Modrić i Cristiano Ronaldo VIDEO O čemu su razgovarali Modrić i Ronaldo? Snimka je ubrzo postala viralna divider

Igor Matanović Remont Vatrenih tek je počeo i treba ga nastaviti: Baturina previše impresioniran, Matanović obećava divider

Cristiano Ronaldo Ronaldo nahvalio Dalića i Hrvatsku, pa progovorio o odnosu s Modrićem divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook
Teška večer za Modre na Allianz Areni. ⚽🔵

📸: Ronald Gorsic/CROPIX