Košarka
SPORTOVI
Košarka
SUNSI U NEVJERICI

VIDEO Sudačka odluka digla NBA na noge: Jesu li suci spasili Lakerse i pogurali ih u polufinale turnira!?

Los Angeles Lakers izborili su polufinale aktualnog NBA turnira, no iza utakmice su ostali repovi o kojima bruji cijela košarkaška scena.

Austin Reaves protiv Sunsa (Foto: Afp)

Pobjedom nad Phoenix Sunsima rezultatom 106:103, Los Angeles Lakersi izborili su polufinala novog NBA turnira, čija se završnica upravo odigrava.

Dejana Miloslavljević Dejana Milosavljević: ''Mi sa svakim možemo igrati, dat ćemo sve od sebe'' divider

A uzbudljiva i napeta te na kraju kontroverzna bila je završnica susreta, u kojoj su Lakersi došli do trijumfa, odnosno nisu dozvolili Sunsima povratak u utakmicu.

Jesu li suci uistinu pogriješili?

Zapravo, mnogi će reći da im nisu dozvolili suci. Radi se o situaciji iz posljednjih pola minute utakmice. 

15 sekundi prije kraja, Austin Reaves pogodio je veliku tricu za vodstvo 105:101 i Sunsima nije preostalo puno nade. Odigrali su brzi napad koji je Kevin Durant završio polaganjem, a onda su krenuli raditi pritisak na izvođenje lopte Lakersa. Lopta je došla do Reavesa, koji ju nije dobro kontrolirao, a onda ju je pod pritiskom protivničkih igrača izgubio.

Ipak, u trenucima kad je Reaves gubio loptu javili su se suci i označili "time-out" za momčad Lakersa, što su svi oko Sunsa prihvatili s nevjericom. Posebno jer ga je LeBron James zatražio kad je lopta već praktično bila izgubljena.

Diego Costa VIDEO Ovo je ludo čak i za njega: Silom pokušao spriječiti suca da mu pokaže žuti karton divider

Što se točno dogodilo, pogledajte OVDJE.

Naime, po pravilima, momčad može dobiti "time-out" tek kad imaju loptu pod sigurnom kontrolom, a Reaves to u ovom slučaju nije uspio. No, suci su očito procijenili drugačije. Lakersi su dobili predah, nakon kojeg su izveli aut te dobili prekršaj. 

Postoje i oni koji tvrde da je sve u redu

Anthony Davis pogodio je prvo bacanje, dok je drugo promašio. Uzeo je loptu Devin Booker i dodao do Kevina Duranta, koji šutem iz trka ipak nije uspio osigurati produžetke.

No, odluku sudaca i dalje je teško prihvatiti, budući da je dosuđena u trenucima kad bi Sunsi izveli polaganja za izjednačenje, nakon čega bi svašta bilo moguće.

Mya Lynn Lesnar Tata je poznat, a ona velika nada: Prepoznajete li čija bi ovo mogla biti kći? divider

S druge strane, postoje oni koji smatraju da je sve odrađeno prema pravilima, odnosno da je na Reavesu bio prekršaj pa čak i da je Booker loptu nogom izbio iz njegovih ruku.

To ćemo prepustiti svakome na vlastiti dojam nakon što pogleda snimku.

Reagirao je Devin Booker na konferenciji za medije, reagirali su mediji i komentatori, ali bez efekta. Odluka ostaje, a LeBron James i dalje ima šansu osvojiti inauguracijsku sezonu "mid-season turnira".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider