Košarka
SPORTOVI
Košarka
Već je ispisao povijest

Podsjetio na Bryanta, a tek mu je 20: Pogledajte zašto je ovaj igrač poseban

U sedmom Triple-doubleu govorilo se o MVP utrci kroz prizmu dvije momčadi koje bi mogle igrati u prvoj rundi playoffa, o uspjehu Celticsa i novom velikom igraču u dolasku Devinu Bookeru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako se regularni dio sezone približava kraju, sve je žešća utrka za MVP-a lige. Nekoliko je kandidata među kojima posebno odskaču James Harden i Russell Westbrook. O tome i njihovom potencijalnom susretu u prvoj rundi doigravanja razgovaralo se u novom izdanju Triple-doublea.

Voditelji podcasta nisu mogli ne spomenuti i sjajnu mladu zvijezdu Phoenix Sunsa, Devina Bookera, koji spada među najbolje mlade igrače lige, a neki mu prognoziraju da će u budućnosti postati i najbolji strijelac NBA-a. Booker je nedavno postao najmlađi igrač u povijesti i tek šesti igrač ikad koji je u jednoj utakmici zabio minimalno 70 koševa.

''Booker apsolutno zaslužuje segment u našem podcastu. Zašto? Zato što je došao do 70 poena u jednoj utakmici s tek 20 godina. Dakle, nije lako nekome tko igra na poziciji beka šutera protiv Bostona doći do takve brojke. Treba uzeti u obzir da su s druge strane Bradley i Smart. I onda on dođe i postigne 70 poena. Situacija je takva da mu to možda neće biti ni najbolji učinak, jer pred njim je još jako puno godina za igrati'', izjavio je Danijel Lutz.

Booker je u toj utakmici postao igrač koji je zabio najviše poena u jednoj utakmici protiv Boston Celticsa u povijesti. Prijašnji rekord držao je Elgin Baylor sa 64 poena. I to je pokazatelj kako se radi o zaista posebnom igraču čije najbolje utakmice tek dolaze.

Mladoj zvijezdi Sunsa inače je veliki uzor Kobe Bryant od kojega je prošle godine na dar dobio tenisice uz poruku: ''Budi legendaran!'' Zanimljivo je da Booker u nekoliko stvari podsjeća na Bryanta, inače zadnjeg igrača koji je stigao do minimalno 70 koševa u jednoj utakmici (81 protiv Toronto Raptorsa 2006.).

A koje su još to poveznice između Bookera i Bryanta, analizu potencijalnog matchupa prve runde playoffa između Houstona i Oklahome i što stoji iza uspona Bostona možete pogledati u našem sedmom podcastu Triple-double.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider