Košarka
SPORTOVI
Košarka
dobra ideja

Dašak NBA lige napokon stiže u Hrvatsku: Ambasadori su Rudež i Giriček

Ambasadori Jr. NBA lige u Hrvatskoj su poznati bivši košarkaši i NBA igrači Gordan Giriček i Damjan Rudež koji će biti prisutni i aktivni i na subotnjem draftu.

Damjan Rudež i Kevin Durant (Foto: Afp)

Hrvatski košarkaški savez, u suradnji s NBA Europe, prvi put organizira Jr. NBA ligu u kojoj će sudjelovati 30 osnovnih škola s područja Zagreba, Zadra, Šibenika i Splita, podijeljenih u šest divizija i dvije konferencije, objavio je HKS.

Razgovori o uključenju škola u Jr NBA vode se još od 2019. godine, no epidemiološka situacija nije dopuštala pokretanje projekta sve do ove godine. Već predstojećeg vikenda na rasporedu je pravi pravcati NBA draft, pa će u subotu, 22. travnja, u Zagrebu prijavljene će škole izvlačiti prave NBA klubove čija će imena i dresove ponosno nositi, a istovremeno će se formirati i divizije.

Osnovnoškolske ekipe čine djeca od 1. do 4. razreda, na listi igrača naći će se 15 imena, uz dodatnu rodno inkluzivnu zanimljivost: na svakoj listi moraju se naći minimalno dvije djevojčice, dok jedna uvijek mora biti na terenu. Ova pravila idu uz bok U9 mini-košarci u kojoj se također nalaze mješovite ekipe, a i ostale stavke uređuju se po pravilima mini košarke. Tako će i tereni biti skraćeni, koševi spušteni i igrat će se četiri puta po sedam minuta ‘čiste’ igre.

Luka Modrić Brutalan podatak o Modriću i Zlatnoj lopti: Samo su dvojica ispred njega u povijesti divider

Nakon igre po divizijama slijedi playoff s najboljih 8 od 15 ekipa po konferenciji, a potom NBA Final Four, nakon kojeg najbolja ekipa kući odlazi s NBA prstenima.

Ambasadori Jr. NBA lige u Hrvatskoj su poznati bivši košarkaši i NBA igrači Gordan Giriček i Damjan Rudež koji će biti prisutni i aktivni i na subotnjem draftu.

Iako prva sezona nije još ni počela, HKS već planira i sljedeću sezonu u kojoj namjerava proširiti broj ekipa kako bi svaka zainteresirana škola mogla nastupiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider