Košarka
SPORTOVI
Košarka
Pojačanje iz Šibenika

Treći Nakić u povijesti Cibone: Mlađahni duo za novi uspon Vukova

Toni Nakić sljedeće će tri godine nositi dres Cibone...

Toni Nakić sljedeće će tri godine nositi dres Cibone. 21-godišnjeg Šibenčanina htio je i Zadar, ali Nakić je odabrao Vukove gdje bi od iduće sezone uz Roka Prkačina trebao biti udarna igla momčadi.

Nema tog Šibenčanina kojem Dražen Petrović nije bio uzor. Slaže se s tim i Toni Nakić, 21-godišnji košarkaš koji od iduće sezone više neće stanovati na Baldekinu.

„Svakom Šibenčaninu bi on trebao biti uzor i primjer kako se odnositi prema košarci i radu, da bi to trebao biti užitak a ne posao“, kaže Nakić.

gol expired Rakitić otkrio kakva mu je situacija u Barceloni: "To me dodatno motivira i potiče glad" divider

A posao će Nakić najmanje iduće tri sezone obavljati u Ciboni koja je za njega platila i odštetu. Naravno, iznos je poslovna tajna. Pod Tornjem očekuju da bi Toni Nakić i Roko Prkačin trebali biti igrači za blistaviju budućnost posrnulog kluba. Nakić je svjestan da u Savskoj ne teku med i mlijeko, ali spreman je riskirati.

„Sve sam to znao kada sam potpisivao za Cibonu, ali meni je najbitnije da imam priliku za napredak, da imam priliku igrati u ABA ligi.“

Nakić priznaje da će biti nostalgije za Šibenikom, ali pomoći će brojni prijatelji koji žive u Zagrebu. Nakon Mihovila i Ive, Toni će biti treći Nakić u povijesti koji će zaigrati za seniore Cibone.

gol expired Teške posljedice žestokog sudara: Stravična ozljeda poznatog vratara divider

Trener Cibone Ivan Velić ističe:

„Kada tražim igrače za sebe, prva mi je stvar kakav je dečko, kakav je karakter. To se vidi po njegovim izjavama. Čvrsto je na zemlji. O kvaliteti ne trebalo ni pričati, znamo da je kvalitetan i da je lijepa budućnost pred njim i da sam insistirao da dođe u Cibonu.“

Uvjerili smo se. Nakić zna zakucati, položiti. Ima mirnu ruku s linije slobodnih bacanja. A iskoristio je visinu i duže ruke da zabije i kraj vašeg novinara. Priznao nam je da ga igranje u NBA ligi jednoga dana previše i ne zanima.

gol expired Njene su fotke (s mobitelom) prije deset godina ekspresno obišle cijeli svijet: Pogledajte kako danas izgleda divider

„Mislim da je NBA postao previše za fizikalije i atleticizam, stoga mislim da mi više paše europska košarka.“

To je već dokazao igrajući i za mladu reprezentaciju. Godine 2018. Osvojio je europsko srebro u Njemačkoj, a idućih sezona od njega Vukovi puno očekuju.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider