Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima dva cilja

Rakitić otkrio kakva mu je situacija u Barceloni: "To me dodatno motivira i potiče glad"

Ivan Rakitić kaže da nema lijepa sjećanja na početak sezone jer nije igrao za Barcelonu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić rekao je u ponedjeljak za francuski televizijski program Telefoot kako nema lijepa sjećanja na početak sezone jer nije igrao za Barcelonu, no da se to promijenilo u posljednje vrijeme.

"Zadovoljan sam posljednjim mjesecima, išlo mi je puno bolje. Sada pred sobom imamo dva cilja te želim uživati na terenu", izjavio je 32-godišnji Rakitić.

Vezni igrač je u subotu upisao 300. nastup za Barcelonu gdje se nalazi od ljeta 2014. godine.

"Tijekom karantene sam naporno trenirao doma, premda je poslije četiri ili pet tjedana bilo teško ostati motiviran kao prvih dana. No bilo je dobro. Zadovoljan sam radom kojim sam se vratio spreman na teren", rekao je.

gol expired Teške posljedice žestokog sudara: Stravična ozljeda poznatog vratara divider

Barcelona je vodeća u prvenstvu deset kola prije kraja s dva boda više od Real Madrida, a u Ligi prvaka je odigrala 1-1 kod Napolija u prvoj utakmici osmine finala. Rakitić se nada obrani naslova prvaka Španjolske.

"To sada želim ponoviti, to me dodatno motivira i potiče mi glad... Nadam se da ćemo opet osvojiti španjolsko prvenstvo, premda smo izuzetno motivirani i u Ligi prvaka nakon što nam je taj naslov iskliznuo posljednjih godina", rekao je.

Barcelona je posljednji put osvojila Ligu prvaka 2015. godine.

Organizator natjecanja UEFA uskoro će potvrditi hoće li se završnica igrati u Lisabonu kao što su posljednjih dana izvijestili neki mediji, te hoće li se do finala igrati po jedna utakmica.

"Situacija nije uobičajena pa će biti uspjeh budemo li uopće mogli završiti to natjecanje. Nadam se da ćemo ga i osvojiti. Naslov će biti vrijedan kao i svi ostali", izjavio je Rakitić koji je s Barcelonom dosad osvojio 13 pehara.

U subotu je odigrao drugih 45 minuta u prvenstvenoj pobjedi 4-0 kod Mallorce, a konkurira za domaći nastup protiv Leganésa u srijedu.

"Igranje bez publike ne pomaže nikome, no potrebno je pozitivno razmišljati i dati sve od sebe", istaknuo je.

gol expired Modrić malo razočarao Talijane: Otkrio koji nadimak su mu dali u Madridu te zašto ga tako zovu divider

Rakitić ima ugovor s Barcelonom još godinu dana, do 30. lipnja 2021.

"U klubu sam šest godina te smo dali puno jedno drugome. Jako sam zahvalan navijačima i suigračima. Uvijek tražim najbolje za svoju obitelj, ona je najvažnija", rekao je.

Upitan o francuskom napadaču Antoineu Griezmannu, dovedenom prije godinu dana iz Atlético Madrida, odgovorio je:

"On je jedan od najboljih igrača u Europi i na svijetu. Ponosan sam što s njime dijelim svlačionicu. Otvoren je, veseo, radnik. Važan nam je. Za njega je dolazak ovdje bio velika promjena ali Griezmanna uvijek želim u svojoj momčadi".
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider