Košarka
SPORTOVI
Košarka
"on mi je najviše pomogao"

Toni Kukoč otkrio najveću neistinu vezanu za njega u dokumentarcu 'The Last Dance', ali i o Jordanu

U podužem razgovoru za SK Toni Kukoč progovorio je o brojnim detaljima vezanim za najpopularniji sportski dokumentarac današnjice - 'The Last Dance'.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski legendarni košarkaš Toni Kukoč dao je ekskluzivni intervju za Sport Klub, u kojem je progovorio o brojnim temama. Najviše je razgovora bilo oko sportskog dokumentarca 'The Last Dance' i naravno nekim detaljima za koje su mnogi po prvi put čuli.

Kukoč je tako po prvi put saznao da je tadašnji GM (generalni menadžer) Jerry Kraus još uoči sezone rekao da Phil Jackson napušta momčad, pa čak i da ostvari sve pobjede u regularnom dijelu sezone.

gol expired Trenutak kad se Jordan našalio s Kukočem u svlačionici: ''Koliko si tada imao godina, ha? Bio si beba'' divider

"Dobro je bilo prisjetiti se svih tih stvari nakon toliko godina, ali moram reći da sam recimo sad prvi put čuo da je komentar Jerryja Krausea bio da čak i ako Phil Jackson ostvari omjer 82:0, ne bi se vratio kao trener. Jako je zanimljivo vidjeti cijelu ekipu kako reagira na sve s obzirom na svu dramu koja se događala oko te ekipe. Svi smo imali zdravu glavu i odigrali smo najbolju sezonu dotad", kazao je Kukoč za SK, te otkrio da Jordan nije bio tiranin kako ga mnogi vide, ali i kako je uopće došlo do suradnje Chicago Bullsa i ESPN-a koji je dobio ekskluzivna prava za ulazak u svlačionicu u toj posljednjoj sezoni Bullsa kakve najbolje poznajemo.

"Prvo su pitali gazdu Bullsa je li u redu da se to prati, a sve je bilo zbog Jordana i njegove karijere. Ja ću vam reći da je Jordan kao osoba bio odličan, ali to su neke stvari koje se događaju u svakoj momčadi. Postoji određena hijerarhija i neko provjeravanje mladih igrača u momčadi. On je rekao da nikada od suigrača nije tražio da rade nešto što on nije učinio. To je istina, ali opet kažem on je posebna vrsta atlete i nemaju svi te fizičke i mentalne predispozicije. Njemu je bilo teško razumjeti zašto netko ne može dosegnuti njegovu razinu, a to nije svima ni moguće. Ali kao vođa i lider bio je poseban i najzaslužniji za 6 prvenstava."

gol expired Bullsi se sjetili Kukoča: Prije 26 godina pogodio šut koji mu je obilježio karijeru divider

Iako je uvelike pridonio trima naslovima Bullsa, Kukoč se nije našao na naslovnoj fotografiji dokumentarca 'The Last Dance', na kojoj su Jordan, Pippen, Rodman, Phil Jackson i - Steve Kerr.

"Vjerojatno zato jer je Steve Kerr aktualan, on je trener Golden Statea, pojavljuje se u medijima često pa je sve skupa za gledatelje i za marketing značajnije bilo da se on pojavi, iako je i on sam rekao da ne zaslužuje biti na tom posteru, da bih trebao biti ja. Ali to je toliko nevažno da me uopće ne dira. Ja jednostavno nemam potrebu nametati se, mislim da sam napravio svoje dok sam igrao."

U doigravanju sezone kada je Michael Jordan otišao u privremenu mirovinu Bullsi su gubili od New York Knicksa 2-0 u seriji, a trener Jackson je u situaciji izjednačenog rezultata odlučio da posljednja lopta ide u ruke Kukoča. To je Pippena naljutilo, te je odbio ući u igru. Mnogi su se raspisali da Pippen nije volio Tonija, no umirovljeni hrvatski košarkaš ne misli tako.

gol expired Amerikanci opet omalovažaju Kukoča: "Nestao" s čuvene fotografije, zamjena baš i nije dostojna divider

"To je jedna zanimljiva situacija, ali prije svega da kažem kako ono što se priča o lošem odnosu između Scottieja i mene nije istina. Taj čovjek mi je najviše pomogao kad sam stigao u NBA ligu, sjajna je osoba i puno mi je značilo što sam igrao uz njega. Svi su znali što ćemo odigrati. Četvorica budu na vrhu reketa, trojica se rastrče, a četvrti primi loptu i pokuša pogodi. Kada je Phil rekao Scottieju da će on izvesti aut, a ne šutirati, Scottie se naljutio i rekao da će ostati na klupi. To nas je malo šokiralo. Srećom, ja sam pogodio taj šut. Da nisam, svašta bi bilo. Mislim da je Phil to odlučio jer je Pippen tri-četiri napada prije toga pokušao sam završiti i promašio je."

gol expired Jordana nije bilo briga za tuđe osjećaje: "Toni, mogu se derati na tebe cijeli dan" divider

Toni Kukoč i dalje čeka na ulazak u Kuću slavnih.

"Iskreno, ne zamaram se time previše. Mislim da sam došao u neke godine kad me malo toga može uzbuditi i razočarati, tako i to. To više nije moja stvar, mislim da sam ja svoje napravio u 20 godina karijere. Smatra li netko da trebam ući u Kuću slavnih, super, ako ne, nikome ništa. Moja želja jest ući u Hall of Fame, ali čekao sam dosad, pa eto, mogu još malo pričekati. Stvarno nisam pametan kako to prokomentirati."

gol expired Čovjek zbog kojeg je Kukoč izvisio gospodski priznao: ''Neugodno mi je, Toni je trebao biti tamo'' divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider