Košarka
SPORTOVI
Košarka
pippen zbog tonija odbio igrati

Bullsi se sjetili Kukoča: Prije 26 godina pogodio šut koji mu je obilježio karijeru

Toni Kukoč je prije 26 godina pogodio jedan od šuteva koji je obilježio njegovu karijeru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na današnji dan 1994. godine Toni Kukoč pogodio je jedan od šuteva koji je obilježio njegovu karijeru i koji je uvelike odredio raspoloženje u svlačionici Chicago Bullsa u sezoni koju su igrali bez Michaela Jordana.

Podsjetimo, nakon smrti oca na ljeto 1993. godine, nakon što je osvojio treći uzastopni naslov NBA prvaka, Jordan je objavio da odlazi u mirovinu. Bullsi su tog ljeta konačno doveli Kukoča, kojeg su izabrali na draftu tri godine ranije, te uz još nekoliko novih igrača sastavili jedan sastav bez Jordana koji je i dalje konkurirao za naslov prvaka.

  gol expired Kukoč konačno istaknut u ''Posljednjem plesu'': ''Krause mu je otvorio put pakla, htjeli smo napraviti sve da izgleda loše'' divider

U drugoj rundi doigravanja Bullsi su igrali protiv New York Knicksa i nakon prve dvije utakmice u Madison Square Gardenu gubili su 2:0. U završnici treće utakmice u Chicago Knicksi su u posljednjim sekundama stigli do poravnanja (102:102) i trener Bullsa Phil Jackson je pozvao minutu odmora svega 1.8 sekundi prije kraja.

Nacrtao je akciju za Tonija Kukoča, 'rookieja' momčadi, koji je u sezoni pogodio nekoliko posljednjih šuteva sa zvukom sirene. Ta odluka jako je naljutila vođu momčadi Scottieja Pippena, koji je odlučio da neće izaći na parket na zadnju akciju.

gol expired Kukoč se oglasio o dokumentarcu o kojem bruji svijet sporta: Otkrio što mu se ne sviđa i što misli o bivšim suigračima divider

Lopta je došla do Kukoča i on je iz okreta stavio dvicu za pobjedu Bullsa. Krenuo je slaviti, isprve je bio ljutit, vjerojatno na cijelu situaciju i manjak povjerenja u njega od strane Pippena, brzo je nabacio svoj zarazan osmijeh i krenuo slaviti s navijačima. 

Nakon utakmice u svlačionici Pippen je priznao da je pogriješio kada je odlučio ne izaći na parket i takav rasplet je ujedio Bullse. Malo je nedostajalo da bez Jordana nokautiraju u ovom slučaju favorizirane Knickse, koji su nakon toga zaigrali u finalu i bili poraženi od Houston Rocketsa s 4-3.

Chicago Bullsi sjetili su se danas te utakmice i na profilima svojih društvenih mreža podsjetili na koš koji je Kukoč ubacio i odveo svoju momčad do pobjede.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider