Košarka
SPORTOVI
Košarka
Mnoge je razljutilo

Legendarni srpski trener poludio zbog Kukoča: ''Ne znam je li smiješno ili žalosno, sramota što mu rade''

Jedan od najboljih hrvatskih košarkaša u povijesti Toni Kukoč ni ove godine nije izabran u Kuću slavnih, a to je razljutilo legendarnog srpskog trenera Svetislava Pešića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Toni Kukoč još je jednom zaobiđen pri odabiru u košarkašku Kuću slavnih, a to je naišlo na mnoge kritike. Jedan od onih koji je to oštro istupio jest legendarni srpski trener Svetislav Pešić, koji trenutačno vodi Barcelonu.

''Uz sve poštovanje svima koji su izabrani u Kuću slavnih, teško mi je povjerovati da tamo još uvijek nema jednog od najboljih igrača u povijesti košarke Tonija Kukoča. Ne postoji ljubitelj košarke koji ne voli Tonija, i to ne samo zbog onog što je dao svjetskoj košarci već i zbog toga kakva je osoba. Ovo nije samo moje mišljenje već je i mišljenje svih trenera s kojima je radio, ali i onih koji ga nisu vodili. Ne znam je li smiješno ili žalosno što još nije u Kući slavnih, očito živimo u svijetu u kojem se sve treba izlobirati, a Toni nije dio tog svijeta", izjavio je Pešić za Tanjug.

Ove godine uz tragično preminulog Kobea Bryanta u Kuću slavnih izabrani su Tim Duncan, Kevin Garnett, Eddie Sutton, Rudy Tomjanovich, Tamika Catchings, Kim Mulkey i Barbara Stevens.

Toni Kukoč bio je član jedne od najvećih generacija u europskoj, ali i svjetskoj košarci. Bio je dio čuvenih Chicago Bullsa, s kojima je osvojio tri NBA naslova, a 1996. godine izabran je za šestog najboljeg igrača lige.

Dosad su u Kuću slavnih od hrvatskih košarkaša izabrani Krešimir Ćosić (1996.), Dražen Petrović (2002.) Mirko Novosel (2002.) i Dino Rađa (2018.).

gol expired Bojan Bogdanović jednom objavom nasmijao cijeli svijet: "Upravo sam shvatio..." divider


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider