Košarka
SPORTOVI
Košarka
Do toga je došlo

Srpski izbornik straši svoje: "Ako se stvari ne promijene, proći ćemo kao Hrvatska"

Porazom od Finske Hrvatska je ostala bez plasmana u drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Svetislav Pešić (Foto: Afp)

Hrvatska košarkaška reprezentacija poražena je od Finske sa 79:81 u posljednjem susretu skupine C kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. Ovim porazom hrvatski košarkaši ostali su bez plasmana u drugi krug kvalifikacija.

Loša igra hrvatskih košarkaša u kvalifikacijama nije prošla "ispod radara" ni u susjedstvu. Tako je uoči posljednjeg kola kvalifikacija izbornik srpske reprezentacije Svetislav Pešić izrazio zabrinutost zbog stanja u srpskoj košarci, pa zaključio da bi "mogli proći kao Hrvatska".

"To je reprezentacija koja nije osvojila medalju od 1995. godine. Upozoravam, ako se ne promijene stvari u srpskoj košarci, nećemo ni mi osvajati medalje. Neće biti ni četvrtfinala ni polufinala, a da ne govorim o medaljama", kazao je Pešić za B92 pa nastavio:

gol expired Damir Mulaomerović: "Rekli smo da lopta ide kod Bogdanovića ili Hezonje, ne znam kako je završila kod njega" divider

"Vodio sam tu čuvenu reprezentaciju Jugoslavije koja je osvojila zlato 1987. godine. Mi smo tada tijekom sezone s tim dječacima imali kontrolne treninge. U Srbiji se sada održavaju neki treninzi, a pola ih se ne pojavi. To se ne događa u Španjolskoj ili Njemačkoj, gdje sam bio trener", zaključio je izbornik srpske reprezentacije koja bi danas u 19 sati trebala odigrati utakmicu posljednjeg kola kvalifikacija protiv Belgije u Nišu.

gol expired Bojan Bogdanović: "Ne dirajte njega, ja sam glavni krivac za poraz Hrvatske, vidjet ćemo tko će igrati EuroBasket" divider

Jučer su tako odigrane samo tri minute susreta, nakon čega je došlo do prekida dvoboja zbog - nestanka struje u dvorani, ali i većem dijelu grada. Sat vremena organizatori su pokušavali osposobiti dvoranu za nastavak dvoboja, ali nisu uspjeli.

Naposljetku je FIBA donijela odluku da će se susret odgoditi za danas.

 

Tko je kriv za katastrofu hrvatske košarke?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider