Košarka
SPORTOVI
Košarka
kapetanska izjava

Bojan Bogdanović: "Ne dirajte njega, ja sam glavni krivac za poraz Hrvatske, vidjet ćemo tko će igrati EuroBasket"

Bojan Bogdanović je bio vidno utučen i stao je u obranu mladog hrvatskog košarkaša Love Gnjidića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski košarkaši izgubili su u drami protiv Finske 79:81 i oprostili se od Svjetskog prvenstva 2023. godine.

Izabranici Damira Mulaomerovića uspjeli su preokrenuti utakmicu i vodili pet razlike minutu prije kraja, no onda sve prosuli i izgubili.

Nakon utakmice jedini pred kameru stao je Bojan Bogdanović. Igrač Utah Jazza nije skrivao utučenost, još jedan san mu je ugašen, a ovako je to on vidio:

''Moralo se to dogoditi, Finci večeras nisu pobijedili, mi smo sami sebe pobijedili, na +5 minutu do kraja, dva bacanja, izgubili smo na isti način po tko zna koji put. Istina, bilo je vruće, isto kao i njima, ne možemo se žaliti, izgubili smo našom glupošću i ne organizacijom.

gol expired Šok u Rijeci! Hrvatski košarkaši izgubili "dobivenu" utakmicu i ne idu na Svjetsko prvenstvo divider

Kako smo igrali imali smo i dobar rezultat na poluvremenu, oni su dosta pokretljivi, Markkanen nam je radio probleme, uz mlade igrače i energiju uspjeli smo preokrenuti utakmicu, ali nismo uspjeli privesti kraju'', rekao je Bogdanović pa dodao:

''Lovre Gnjidić je stvarno unio dobro energiju, Prkačin je uveo publiku u utakmicu, ali izgubili smo na isti način, po tko zna koji put…''

Gnjidić je promašio bacanja u jako bitnom trenutku, a napravio je i nepotreban prekršaj. Bogdanović je stao u zaštitu velike nade hrvatske košarke.

''Mislim da Gnjidić nema ništa s ovim našim porazom, on je sa svojom obranom sve preokrenuo, ja sam glavni krivac za poraz, nema se što njega optuživati'', rekao je Babo i otkrio plan za zadnji napad.

''Bio je plan da izađemo Hezonja i ja gore, ja sam dobio loptu i promašio je. Opet ponavljam, stvarno da nikad nismo niže bili, nikad nismo igrali niži rang, ne izgleda dobro. EuroBasket nudi nadu, treba vidjet tko će igrati i kako će se složiti ekipa'', završio je najbolji hrvatski košarkaš.

Tko je kriv za katastrofu hrvatske košarke?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider