Košarka
SPORTOVI
Košarka
pogađa kao od šale

Curry se konačno vraća na parket: Ludim potezom pokazao da će će biti još ubojitiji

Steph Curry pokazao je da ni najmanje nije izgubio osjećaj za šut za tri poena unatoč operaciji zgloba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Američka košarkaška zvijezda i igrač Golden State Warriorsa Stephen Curry, koji je 1. studenog operirao zglob lijeve ruke, trebao bi se vratiti na NBA parket ove nedjelje. Prema riječima trenera Warriorsa Stevea Kerra 31-godišnji košarkaš se sprema za nastup u utakmici protiv Washington Wizardsa.

Povratak nakon puna četiri mjeseca

"Nadamo se. Ponovno ćemo ga pregledati u subotu i ako sve bude u redu donijeti konačnu odluku. Sigurno se neće vratiti prije 1. ožujka, ali znam da se želi tada vratiti", rekao je Kerr.

Curry nije igrao od studenog, odnosno od četvrte utakmice Warriorsa u sezoni, nakon što je slučajno slomio zglob ruke u utakmici protiv Phoenixa 31. listopada, kada mu je centar Aaron Baynes pao na ruku.

gol expired U Madrid stiže neprijatelj broj 1: Nikoga ne mrze više od njega, a on dolazi po osvetu divider

I dok je Curry uzbuđen zbog napretka, kaže da njegova ruka nije u potpunosti kako treba.

"Navikavam se na normalno. Definitivno je drugačiji osjećaj nego u desnoj ruci, ali treba pokušati doći do točke u kojoj kada igrate košarku na mislite o tome. Je li osjećaj isti ili nije, zapravo nije važno", rekao je Curry.

Izgubi ravnotežu i svejedno pogodi tricu kao od šale

Najbolji tricaš svih vremena već se nekoliko posljednjih utakmica redovito zagrijava, ali naravno kada dođe vrijeme za nastup se odjene u "civilku". U noći s utorka na srijedu Warriorsi su dočekali Sacramento, a uoči početka utakmice Curry je pokazao da nije izgubio ni najmanje osjećaj za šut.

On je kao od šale gađao trice iz kruga centra igrališta, a potom i iz malo bližega. Za kraj je krenuo prema kutu igrališta i pritom se okretao oko svoje osi, kako bi si otežao šut koji slijedi gubitkom ravnoteže. Nakon što se tri do četiri puta okrenuo oko sebe primio je loptu i iz praktički samog kuta ubacio lakoćom za tri poena.

gol expired Kovačić najbolji u debaklu Chelseaja, Lampard sipao komplimente: "Može igrati u bilo kojem klubu" divider

Priprema za iduću sezonu, ali i NBA draft

Njegov povratak navijači jednostavno ne mogu dočekati jer Warriorsi, šesterostruki NBA prvaci (1947., 1956., 1975., 2015., 2017. i 2018.), su pali na dno ljestvice Zapadne konferencije sa samo 12 pobjeda i 46 poraza.

To i nije toliko loše s obzirom da će imati visoki pick na idućem draftu, ali navijačima momčadi iz San Francisca nedostaje uzbuđenja i napetosti u utakmicama njihove momčadi.

gol expired Senzacija Bayerna s nevjerojatnom životnom pričom: Trčao brže od dopuštene brzine kretanja automobila u Londonu divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider