Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zanimljivo rivalstvo

U Madrid stiže neprijatelj broj 1: Nikoga ne mrze više od njega, a on dolazi po osvetu

Večeras nas očekuje spektakularan dvoboj u Ligi prvaka između Reala i Manchester Cityja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svaka čast svim ostalim parovima osmine finala Lige prvaka, ali večeras nas očekuje ipak najspektakularniji susret nokaut-faze. Barem na papiru.

Na Santiago Bernabeu stiže Manchester City u tjednu nakon što je Real novim kiksom ispustio prvo mjesto u La Ligi. Kraljevi ne znaju za pobjedu dvije utakmice u nizu, a Građani se pak vraćaju u formu nakon nedavnih poraza.

No gosti u Madrid stižu uzdrmani kaznom UEFA-e, čija se odluka tek treba potvrditi na Arbitražnom sudu. Kažu da ih je sve to samo dodatno motiviralo i ''nabrijalo'' na trofej koji sanjaju. Igrače Man Cityja motivirao je i njihov trener izjavama kako će dobiti otkaz ako ne prođe Real.

Legende da poštuju, mediji i navijači mrze

Trener koji stiže je neprijatelj broj 1 madridskih medija. Vodeći sportski dnevnici, inače tradicionalno naklonjeni Realu, nikad nisu ni podnosili Pepa Guardiolu, čovjeka koji otvoreno zagovara katalonsku neovisnost i koji je uništavao rivale u međusobnim susretima na početku druge ere Florentina Pereza.

On nikad nije javno govorio protiv Reala, uživa veliko poštovanje nekih Realovih legendi poput Del Bosquea, Valdana, Butraguena ili Raula, ali je tu i tamo suptilno bockao Kraljevski klub kada ga, na primjer, u jednoj izjavi nije uvrstio među tri najbolja kluba posljednjih desetak godina.

Igor Bišćan o problemima Reala

Madridski listovi Marca i As vraćaju mu kad god stignu. Kad god se naslađuju sa Cityjem, rade to s Guardiolinom slikom na naslovnicama. Tako je bilo nedavno kada je UEFA objavila da izbacuje klub iz Manchestera iz Europe na dvije godine.

Guštali su tih dana u Madridu jer su se nadali da će njihov protivnik u Ligi prvaka biti uzdrman. I to ne samo u ovom susretu već i onom povijesnom. Sudar je to i takozvanog starog i novog bogataša. ''Old money'' protiv ''new money''.

Pep ima sjajan skor s Realom, ali ne u posljednje tri utakmice

No zna se tko im je neprijatelj broj. Pep Guardiola vodio je Barcelonu i Bayern ukupno 17 puta protiv Madriđana. I to u svega šest godina. U posljednjih šest godina pak uopće nisu imali kontakta.

Pep je izgubio samo dva El Clasica, a navijači Reala najviše pamte onih 5:0 na Camp Nouu, u utakmici u kojoj je zabio čak i Jeffren, koji danas igra u Slaven Belupu, te onih nevjerojatnih 6:2 usred Madrida. Ipak, poražen je u svom posljednjem El Clasicu 2012. u Barceloni.

S Barcom nikad nije izgubio na Bernabeuu, ali ipak je u svojoj posljednjoj utakmici na Realovu stadionu. Onih 4:0 u Münchenu pa 1:0 u Madridu u polufinalu Lige prvaka 2014. godine bilo je veliko poniženje za Katalonca, koji tako trenutačno ima tri uzastopna poraza od Reala. Čini se da ovaj put on stiže u osvetnički pohod.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider