Košarka
SPORTOVI
Košarka
svaka čast!

Španjolci hvale mladu hrvatsku uzdanicu Reala: Oduševio sjajnom igrom i lijepom gestom

Španjolci u hrvatskom talentu vide novog Tonija Kukoča.

Usmana Garuba i Boris Tišma (Foto: FIBA) (Foto: FIBA)

Hrvatska je postala europski prvak u košarci na Europskom U-16 prvenstvu. Heroj dramatične završnice bio je MVP turnira Roko Prkačin, a sjajnu utakmicu odigrao je i Boris Tišma, koji je ubacio 24 koša uz šut 8/9 iz igre (2/2 za tricu).

Tišma je već s 13 godina iz Dubrave prešao u veliki Real Madrid. Nakon što je u finalu bio među najzaslužnijima za rušenje Španjolske, dobio je prostor u španjolskim medijima koji su puni hvale za uzdanicu Reala.

Madridski As uspoređuje ljevorukog Tišmu s Tonijem Kukočem. Marca hvali njegovo izvrsno prvo poluvrijeme u kojem je ''vukao'' Hrvatsku s 19 poena, dok se u nastavku nije probudio Prkačin i ''preuzeo štafetu'' od Tišme.

Tišma je kroz cijeli turnir pokazivao odlične igre i zasluženo je završio u najboljoj petorci prvenstva. Zbog kombinacije dobrog šuta i sjajnih fizičkih predispozicija vrlo ga je teško čuvati te djeluje kao igrač pred kojim je sjajna budućnost. Na turniru je prosječno ubacivao 18 koševa uz pet skokova i 2,7 asistencija.

Osim igrom, Tišma je oduševio i lijepom gestom nakon utakmice. Nakon slavlja tješio je utučenog Usmana Garubu, velikog španjolskog talenta nigerijskih korijena i svog suigrača iz Real Madrida.

Upravo Garuba glasi za ponajvećeg talenta cijele generacije. Utakmicu protiv Hrvatske završio je prerano zbog pete osobne, a dotad je ubacio 16 koševa uz 18 skokova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider