Košarka
SPORTOVI
Košarka
Četvrtfinale ostalo problem

Slovenci u šoku: "Vratili smo se poslije očajnog prvog dijela, ali iz ovoga nas nije mogao izvući ni Dončić"

Slovenski košarkaši neće braniti zlato na Eurobasketu poslije šokantnog ispadanja od Poljske u četvrtfinalu.

Luka Dončić (Foto: Afp)

Branitelj naslova europskog košarkaškog prvaka Slovenija nije uspjela ponoviti uspjeh s prošlog Eurobasketa, naprotiv u četvrtfinalu je senzacionalno ispala od Poljske 87:90 i za njih je ovaj turnir gotov. Slovenski mediji su, razumljivo, u šoku i oplakuju rano ispadanje s košarkaške smotre Starog kontinenta.

gol expired Senzacija na Eurobasketu: Fantastična Poljska eliminirala Dončićevu Sloveniju! divider

"Poslije očajnog prvog dijela, koje su izgubili s nevjerojatnih 39:58, slovenski košarkaši igrali su značajno bolje u nastavku četvrtfinala Eurobasketa protiv Poljaka, čak su i poveli u trećoj četvrtni, međutim u zadnjoj dionici utakmici su ostali bez snage i pustili Poljsku da se vrati u utakmicu i na kraju ostvari povijesnu pobjedu“, piše u tekstu 24ur.

Četvrtfinale ostaje nepremostiva zapreka

Večer u svom izvještaju pod naslovom "Šok u Berlinu: Slovenski košarkaši izgubili od Poljske, Europsko prvenstvo je za njih završeno“, piše kako je četvrtfinale ostalo teško premostiva zapreka za njihovu reprezentaciju.

gol expired Polufinalist Eurobasketa došao je u većoj "gabuli" od Hrvatske, a prije tri tjedna smo ih savladali divider

"Uspjeli smo je preskočiti samo u Istanbulu, kad smo na kraju uzeli Zlato i 2009. godine u Poljskoj kad smo bili četvrti, a ovo nam je peto ispadanje. Momčad Aleksandra Sekulića je zakazala, iz škripca ju nije mogao izvući ni najbolji igrač Luka Dončić, koji je zabio samo 14 poena i zadnje tri minute proveo na klupi zbog pet osobnih pogrešaka.“

Ispali poslije velike drame i čudesnog povratka u trećoj

A ništa optimističniji nisu ni kolege iz „Dela“, koji su pod naslovom „Slovencima uspjelo prvo čudo, ali drugo nije, Poljaci u polufinalu“ oplakali loš nastup svoje reprezentacije.

gol expired EuroBasket 2022: RASPORED utakmica polufinala divider

"Poslije velike drame i čudesnog povratka u trećoj četvrtini, Slovenci su ispali u četvrtfinalu Europskog prvenstva u košarci od Poljske“, a rano ispadanje djelomično su pokušali opravdati problemima s ozljedama jer je „izbornik Sekulić mogao računati na samo 11 igrača jer je ozljeda eliminirala Zorana Dragića za ovaj susret.“

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider