Iako su imali svega 6 posto šansi da izvuku prvi pick na NBA draft Lotteryju koji se noćas održao u Chicagu, sreća se osmjehnula New Orleans Pelicansima, momčadi koja je prije sedam godina također imala pravo prvog izbora na Draftu. Tada je izabrala Anthonyja Davisa, koji je svojom velikom željom za odlaskom u LA Lakerse usred sezone uništio istu za Pelicanse.

Nakon godina i godina neuspjeha, loših rezultata i nesreća, Pelicansi će za malo više od mjesec dana (20. 6.) birati prvi na Draftu i uzet će, gotovo sigurno, Ziona Williamsona. Riječ je o igraču koji u NBA ligu ulazi s pompom s kojom je prije 16 godina ulazio LeBron James.

I dok je New Orleans u ekstazi nakon što je dobio pravo izabrati čovjeka koji bi trebao dominirati NBA ligom u godinama koje dolaze, mnogi nisu sigurni je li Williamsonova želja otići u Pelicanse. Nakon što je bilo jasno da će Memphis birati kao drugi, odnosno New Orleans kao prvi, Zionova reakcija bila je zanimljiva.

Mnogi smatraju da je bio razočaran što će morati u New Orleans jer je navodno jako htio u New York Knickse, koji su dobili treći pick na Draftu. Drugi pak vjeruju da je njegova reakcija bila normalna, odnosno da je on jednostavno takav, ozbiljan i povučen... Dok ne iziđe na parket, kada se pretvara u "zvijer".

Najbolja reakcija večeri može se vidjeti iz prostorija New Orleans Pelicansa, gdje su zaposlenici kluba ludo proslavili dobivanje prava prvog picka.