Košarka
SPORTOVI
Košarka
KREĆE ONO PRAVO

Poznato prvih osam sudionika druge faze SP-a: Australija i Italija uspješno se oporavili od poraza

Završile su sve utakmice prvog kruga u četiri skupine Svjetskog prvenstva u košarci.

Australija - Japan (Foto: Afp)

Košarkaške reprezentacije Italije i Australije prošle su u drugu fazu Svjetskog prvenstva, koje se održava na azijskom Dalekom istoku.

Italija je u Manili svladala domaću selekciju Filipina rezultatom 90-83, u utakmici trećeg kola A skupine i plasirala se kao druga u skupini iza Dominikanske Republike.

Italija se izvukla

Italiju su predvodili Simone Fontecchio s 18 poena i šest skokova te Giampaolo Ricci s 14 kpoena. Marko Spisu u pobjedi je sudjelovao s 13 poena i devet asistencija, a Stefano Tonut utakmicu je završio s 13 poena. U reprezentaciji Filipina najefikasniji je bio Jordan Clarkson s 23 poena, uz sedam skokova i šest asistencija, dok je Dwight Ramos dodao 14 poena.

Italija ima dvije pobjede i poraz te je druga na tablici skupine A, a kao prvoplasirana iz te skupine Dominikanska Republika sa sve tri pobjede prošla je u drugu fazu. Dominikanska Republika i Italija igrat će u novoformiranoj skupini I s dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine B u kojoj su Srbija, Portoriko, Kina i Južni Sudan.

Australci uvjerljivo, slijedi spektakl protiv Slovenaca

Australija je na Okinawi svladala domaćina Japan rezultatom 109-89,  u utakmici trećeg kola skupine E i plasirala se u drugu fazu natjecanja.

Australiju su predvodili Josh Giddy s 26 poena, 11 asistencija i pet skokova te Xavier Cooks s 24 poena i 16 skokova. Josh Green dodao je 15 poena, a Patty Mills 11 poena i devet asistencija. U japanskoj momčadi najefikasniji je bio Joshua Hawkinson s 33 poena i sedam skokova. Yuta Watanabe ubacio je 24 poena uz sedam skokova, a Yuki Togashi 14 poena i sedam asistencija.

Iz skupine E prošla je Njemačka sa sve tri pobjede kao prvoplasirana, dok Australija ima dvije pobjede i poraz. Japan ima pobjedu i dva poraza, a Finska je pretrpjela sva tri poraza. Njemačka i Australija igrat će u skupini K protiv prvoplasiranih iz skupine F u kojoj su Slovenija, Gruzija, Zelenortski otoci i Venezuela.

U dvoboju za prvo mjesto skupine skupine D Litva je svladala Crnu Goru s 91-71. Jokas Jokubaitis s 19 poena, 5 skokova i 6 asista bio je prvo ime kod LItve, a Nikola Vučević s 19 poena kod Crne Gore.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider