Košarka
SPORTOVI
Košarka
lakersi i dalje bez protivnika

Neviđena drama u raspletu regularnog dijela NBA sezone: Milimetri su nas dijelili od senzacije

Pretpostaljednji dan regularnog dijela sezone NBA lige, u kojem se odlučivalo o putnicima u doigravanje na Zapadu, nije mogao ispasti dramatičniji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Portland Trail Blazersi i Memphis Grizzliesi odigrat će jednu do dvije dodatne utakmice kako bi odlučili tko će biti posljednja momčad u doigravanju NBA lige. Noćas su odigrane ključne utakmice na Zapadu nakon kojih je još ostala samo jedna nepoznanica.

Iako je Portland u konačnici osmi, a Memphis devet, zbog cijele situacije oko koronavirusa i skraćene NBA sezone koja će se dovršiti u Orlandovom Walt Disney World Resortu, te dvije momčadi međusobno će odlučiti koja će u doigravanje, a koja kući.

Simulacija korištenja šake Cormiera protiv Miočića Pogledajte Lucky Punch: Je li Miočićev tim već pogriješio i zašto Cormier gura prste u oči divider

U prednosti je Portland kojem treba jedna pobjeda da bi izborio doigravanje, dok su za to Memphisu potrebne dvije. No, malo je nedostajalo da Grizzliesima nedostaje jedna pobjeda, a da im suparnik u tom dvoboju bude Phoenix Suns.

Naime, nakon što su Memphis i Phoenix slavili u ranijem terminu protiv Milwaukeeja i Dallasa, Portland je morao dobiti Brooklyn, sedmoplasiranu momčad Istoka, što se isprve činilo kao jednostavan zadatak. Deset sekundi prije kraja utakmice Netsi su imali -1 ali i napad za pobjedu.

Caris LeVert izborio je dobru poziciju za šut, no promašio je i Portland je slavio u konačnici sa 134:133. Da je lopta ušla Portland bi s osme pozicije skliznuo na desetu i pakirali bi kofere za kući.

Promašaj LeVerta.

gol expired Sučelili se Miočić i Cormier: Stipe progovorio o odlasku u mirovinu, DC se usporedio s Jordanom divider

Damian Lillard ponovno je predvodio Trail Blazerse do pobjede, ovoga puta s 42 poena i 12 asistencija. McCollum je pridodao 25, a Nurkić 22 za pobjedničku momčad. LeVert je s druge strane ubacio 37 uz šest skokova i devet asistencija.

LA Lakersi tako su jedina momčad koja i dalje ne zna suparnika u doigravanju, a kojeg će dobiti najkasnije 16. kolovoza kada se igra eventualna druga utakmica tzv. "play-ina". Već u subotu Memphis i Portland igraju prvi susret.

Cijeli raspored prve runde doigravanja pogledajte OVDJE.

gol expired Čudesni trener otkrio da su ambicije Leipziga porasle, razočarani Simeone priznao poraz divider

Parovi prvog kruga doigravanja

Istok

Milwaukee Bucks - Orlando Magic

Toronto Raptors - Brooklyn Nets

Boston Celtics - Philadelphia 76ers

Indiana Pacers - Miami Heat


Zapad

LA Lakers - Memphis / Portland

LA Clippers - Dallas Mavericks

Denver Nuggets - Utah Jazz

Oklahoma City Thunder - Houston Rockets

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider