Košarka
SPORTOVI
Košarka
zašto let nije otkazan?

Objavljeni novi rezultati istrage o padu helikoptera u kojem je poginuo Kobe Bryant: Napravljena velika pogreška?

U prošloj godini kompanija Island Express otkazala je 150 letova zbog lošeg vremena. Zašto tog jutra nije otkazala let i Bryantu?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pilot helikoptera koji se 26. siječnja srušio i uzrokovao smrt jednog od najboljeg košarkaša svih vremena Kobea Bryanta bio je vrlo vjerojatno "dezorijentiran u velikoj magli" koja podigla oko gradića Calabasas. U dokumentima istrage koji sadrže preko 1700 stranica stoji da pilot Ara Zobayan nije bio svjestan što radi u trenutku komunikacije s kontrolom leta.

gol expired Bez milosti za Arsenalovog klauna: "Veća si pandemija od koronavirusa. Može li ga netko vratiti u karantenu?" divider

U svojem posljednjem javljanju Zobayan je rekao da se penje na visinu od 1200 metara kako bi se podigao iznad oblaka, no zapravo se istovremeno spuštao, točnije padao dok helikopter nije udario u planinu, te pri padu stvorio krater veličine nogometnog igrališta.

Kobe Bryant, njegova 13-godišnja kćer i još sedmero ljudi su poginuli pri padu helikoptera.

Izvještaj koji je objavljen minule srijede u SAD-u i dalje nije konačan.

gol expired Napulj gori, Ronaldo tuguje: U finalu protiv Juventusa Napoli osvojio Kup divider

"Ne sadrži završnu analizu, spoznaje, preporuke i vjerojatni uzrok nesreće. Konačni izvještaj biti će objavljen u nadolazećim mjesecima."

Recimo i da je objavljeno kako je u samo prvih 26 dana siječnja, odnosno prije nesreće, otkazano 13 letova helikopterom od te iste agencije Island Express s kojom je letio i Bryant. U 2019. godini zbog lošeg vremena je otkazano čak 150 letova, a pilot je uoči ovog posljednjeg svojim prijateljima SMS porukom javio da je vrijeme "OK".

Je li ipak pri odluci da se poleti napravljena velika pogreška u procjeni od strane pilota?

gol expired Premierliga počela neviđenom sramotom koju je vidio cijeli svijet: Pa kako ovo nije bio gol? divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider