Košarka
SPORTOVI
Košarka
Idu po treći naslov

Nakon osam godina Zadar ušao u finale: Očekuje nas dalmatinski dvoboj za prvaka Hrvatske

Na putu do finala, Zadar je svladao Goricu u trećoj utakmici polufinala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Zadra plasirali su se u finale doigravanja za prvaka Hrvatske pobijedivši Goricu s 85:68 u odlučujućoj utakmici polufinala odigranoj u nedjelju u SD "Krešimir Ćosić" u Zadru.

Zadar će se za naslov prvaka boriti protiv Splita koji je u dvije polufinalne utakmice bio bolji od Cibone. Finalna serija se igra na tri pobjede, a prva će utakmica biti odigrana u srijedu u Zadru.

gol expired Rođo bi bio ponosan: Nakon dugih sedam godina Hrvatski Dragovoljac vraća se u elitno društvo divider

Nakon minimalnog početnog vodstva Gorice i rezultatske ravnoteže koja je trajala do 18. minute (33:29), Zadar je u posljednje dvije minute druge i 90 sekundi treće četvrtine napravio 17:1 došao do 20 koševa prednosti (50:30) i prelomio utakmicu.

Dominik Mavra je s 19 koševa i devet asistencija bio najbolji igrač Zadra. Justin Carter je ubacio 14 poena, Kodi Justice i Domagoj Vuković po 12, a Chinanu Onuaku 11.

Strijelce Gorice predvodio je Karlo Uljarević s 14 koševa. Borna Kapusta je ubacio 13, a Lovro Mazalin 12 poena.

Zadar ušao u finale nakon osam godina

Zadar se u finale doigravanja vratio nakon osam godina, a Splićani su se posljednji put za prvaka Hrvatske borio 2008. kada im je u finalu Zadar bio suparnik i slavio s 3-2.

Zadrani su tada osvojili svoj drugi, ujedno i posljednji naslov prvaka Hrvatske, a Splićani su ostali na onom jednom naslovu osvojenom 2003. kad su u finalu svladali Cibonu predvođeni Dinom Rađom, Jurijem Zdovcom i Josipom Sesarom.

U momčadi je tada bio i 18-godišnji Roko Ukić koji će sa 'žutima' pokušati osvojiti svoj drugi naslov prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider