Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nakon dugih 13 godina

Navijači priredili vatreni doček košarkašima Splita nakon prolaska u finale: "Možemo do kraja"

Nakon pobjede nad Cibonom, navijači su dočekali košarkaše Splita na Gripama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Splita plasirali su se u finale doigravanja za prvaka Hrvatske, a njihov trener Mile Karakaš smatra da su u odličnom ritmu i da mogu otići do kraja.

Oni su u u petak u gostima svladali Cibonu sa 93:71 (52:45), te su sa 2:0 u pobjedama došli u priliku da se bore na naslov prvaka. Također, sedmi puta ove sezone su "Žuti" su dobili "Vukove".

"Mislim da su u današnjoj utakmici bile bitne dvije stvari. Jedna je da mi ne dajemo nikakav izgovor sebi s obzirom na ono što smo prošli zadnjih par dana i da shvatimo da je danas bila najveća šansa za pobijediti", rekao je trener "Žutih" pa dodao kako ih Cibona nije iznenadila svojom igrom.

gol expired Dinamova zvijezda i Dalićeva uzdanica uspješno završila fakultet divider

"Nakon 6:0 realnost je bila da će Cibona izaći maksimalno snažno na početku. Kad smo odbili taj prvi pa drugi udar, znali smo da će oni padati, a da će naša kvaliteta dolaziti do izražaja", kazao je Karakaš pa zaključio da ovakvom igrom mogu pobijediti u finalu prvenstva Hrvatske, prvom finalu nakon dugih 13 godina.

U finalu nakon dugih 13 godina

"Ne sumnjam da možemo do kraja i čestitam momcima. Igramo u odličnom ritmu i meni je kao treneru lako povlačiti poteze jer svatko govori na pravi način. Ako budemo takvi i u finalu ne vidim zašto ne bi izašli kao pobjednici", izjavio je Karakaš.

Split u finalu doigravanja čeka boljeg iz drugog polufinalnog para u kojem su Gorica i Zadar izjednačeni u pobjedama (1:1), a odlučujuća utakmica igra se u Zadru u nedjelju, 23. svibnja.

Nakon poraza u polufinalu trener Cibone Vladimir Jovanović čestitao je splitskoj momčadi na pobjedi i zasluženom ulasku u finale.

"Čestitke Splitu, bili su bolji..."

"Prvo bih iskoristio priliku da čestitam Splitu na zasluženom ulasku u finale. Zaista su u ovoj seriji bili bolji i kvalitetniji, igrali bolju košarku. Mislim da je do izražaja došlo njihovo iskustvo i širi roster", rekao je Jovanović i dodao kako su pokušali suprostaviti Splitu, ali su se vrlo rano predali.

"Pokušali smo, imali smo energiju, ali kad je Split pogodio nekoliko teških šuteva i odlijepio se na prvu neku osjetniju razliku, mi smo se nažalost predali", kazao je pa zaključio da ih sada očekuje analiza i priprema za sljedeću sezonu.

"Nije sramota izgubiti od Splita u polufinalu, ali smo zaista i ja i cijeli klub i igrači očekivali da se možemo vratiti u Split. Mi ćemo sada imati vremena za analizu sezonu, da analiziramo naš sastav i vidimo što nam je to potrebno da iduće sezone budemo puno bolji", zaključio je Jovanović.

Video vatrenog dočeka košarkaša Splita možete vidjeti ovdje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider