Košarka
SPORTOVI
Košarka
dobro krenuli, ali...

Partizan nanio Ciboni deseti poraz u ABA ligi pred rasprodanim Draženovim domom

Cibona je poražena od Partizana 87:74

Cibona - Partizan (Foto: Matija Habljak/Pixsell)

U posljednjem susretu 16. kola regionalne košarkaške ABA lige Cibona je u KC Dražen Petrović izgubila od Partizana 74-87 upisavši deseti poraz, dok je beogradski sastav ostvario 12. pobjedu.

Cibona je sjajno ušla u susret, međutim Partizan je u drugoj četvrtini okrenuo rezultat, a potom u drugom poluvremenu kontrolirao rezultat.

Hrvatska nakon Austrije Hrvatska još može ispasti i biti prva, ali i prenijeti dva boda u totalno ludoj kombinaciji divider

"Vukovi" su nakon četiri minute vodili 11-4, minutu kasnije imali su 18-9, a u sedmoj minuti i +12 (21-9). Međutim, Partizan je do kraja četvrtine smanjio na 25-20, u drugoj dionici je izjednačio na 29-29, a na poluvrijeme otišao s +2 (40-38).

U trećoj četvrtini je momčad Željka Obradovića povela sa 13 razlike (59-46), a početkom posljednje dionice i sa +14 (67-53) nakon čega je rutinski privela utakmicu kraju.

Šebalj i Vidaković Juraj Šebalj i Ivan Vidaković osmi na osmoj etapi: Sad su na 12. mjestu ukupnog poretka divider

Partizan su do pobjede predvodili Bruno Caboclo sa 18 koševa, te Danilo Anđušić sa 17 koševa. Hrvatski reprezentativac u beogradskim redovima Jaleen Smith je zabio sedm koševa uz četiri skoka i tri asistencije.

U domaćim redovima najefikasniji su bili Aleksandar Aranitović sa 17 koševa i osam skokova, Krešimir Radovčić sa 16 koševa, te Jakov Mustapić sa 13 koševa.

Hrgović - Zhang Saudijce ne zanima Hrgović: Parker ugovorio meč protiv "njegovog" Kineza divider

Na ljestvici vodi Crvena zvezda sa 14 pobjeda i dva poraza, Partizan je drugi (12-4), dok je na trećem mjestu Budućnost (11-5).

Zadar je sedmi (8-8), Split deveti (7-9), a Cibona se nalazi na 11. poziciji sa šest pobjeda i 10 poraza. Na začelju je Mornar s dvije pobjede i 14 poraza.

Tablica ABA lige:

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider