Košarka
SPORTOVI
Košarka
Čudesna partija

Večer karijere Nikole Jokića: Tek četvrti u povijesti s takvim učinkom, ali odlični Spursi izborili sedmu

LaMarcus Aldridge i DeMar DeRozan predvodili su San Antonio u šestoj utakmici doigravanja protiv Denver Nuggetsa kojem nije pomogla ni večer karijere Nikole Jokića.

Nikola Jokić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Aldridge je postigao 26 poena, a DeRozan dodao 25 u pobjedi Spursa protiv Denvera sa 120:103 u četvrtak navečer čime je San Antonio izborio sedmu utakmicu u prvoj rundi doigravanja.

''Bili su sjajni u tome što su nas znali udariti i pobjeći nakon toga. Pokušali smo to zaustaviti i shvatiti što je potrebno kako bi im znali odgovoriti, biti agresivniji i shvatiti da moramo držati svoj ritam. Bili smo agresivni na obra kraja terena i to smo učinili'', rekao je nakon utakmice DeRozan.

Nikola Jokić imao je večer karijere, postavši tek četvrti igrač u povijesti doigravanja s učinkom od 43+ poena, 12+ skokova i 9+ asistencija. Prije njega to je pošlo za rukom samo Charlesu Barkleyju, Magicu Johnsonu i Oscaru Robertsonu.

Izvanredan nastup Jokića, koji je ubacio rekord karijere 43 poena, ipak nije pomogao njegovoj momčadi da zaključa seriju pa će odluka pasti u sedmoj utakmici u Denveru. Srpski centar je šutirao 11/13 oko obruča te kreirao dodatnih 20 poena preko devet asistencija, dok je izgubio samo dvije lopte.

Putovnica Nikole Jokića (Foto: Twitter/Yugobasket) Možete li vjerovati da je ovaj "bucko" danas NBA zvijezda? Fotografija srpskog majstora odlazi u povijest divider

''Ne znam, to je moja prva sedma utakmica. Vjerojatno će biti još teža od ove'', odgovorio je Jokić na upit o odlučujućem dvoboju.

Denver je dominirao u reketu nadmašivši San Antonio sa 72:36 u tom dijelu igre, ali je zato imao samo 8/31 izvan reketa, dok su Spursi imali tricu 4/9 u zadnjoj četvrtini i tako uspjeli preživjeti briljantnu večer Jokića.

San Antonio je imao pet igrača s dvoznamenkastim učinkom, uključujući i 19 poena Rudyja Gaya s klupe, najviše u ovoj seriji. Svaki starter Spursa je šutirao preko 50 posto iz igre i prvi put u seriji klupa San Antonija nadmašila je Denverovu (36:13).

''Imali smo puno igrača koji su sudjelovali u igri i mnogo njih je imalo dobru utakmicu. Mislim da je Denver bio na standardnom nivou, ali i mi smo bili dobri i to je bilo sjajno vidjeti'', rekao je Gregg Popovich.

Ključni trenutak dogodio se početkom četvrte četvrtine kada je San Antonio napravio seriju od 22:4 i više se nije okretao.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider