Košarka
SPORTOVI
Košarka
došao je i taj dan

Možete li vjerovati da je ovaj "bucko" danas NBA zvijezda? Fotografija srpskog majstora odlazi u povijest

Sjajni srpski košarkaš ne tako davno bio je debeljškasti dječak, ali i tada je pokazivao natprosječan osjećaj za igru.

Putovnica Nikole Jokića (Foto: Twitter/Yugobasket) (Foto: Twitter/Yugobasket)

Nikola Jokić je NBA zvijezda i glavni igrač Denver Nuggetsa; playmaker u tijelu centra oduševljava sjajnim potezima, asistencijama i fintama kakve ne očekujete od igrača visokog 213 centimetara.

Zanimljiva je i priča o njegovim počecima: Jokić je svojevremeno bio debeljuškasti dječak iz Sombora, a navodno je rado (prekomjerno) konzumirao burek i kolu. Unatoč tome, još u toj dobi pokazivao je rijetko viđen osjećaj za igru, kojim se i danas ističe od ostalih košarkaša.

Njegove fotografije iz djetinjstva već su bile hit, a pojavila se još jedna: na današnji dan, 22. travnja 2019., istječe njegova putovnica na kojoj stoji fotografija 15-godišnjeg Jokića. 

U toj dobi još je bio simpatični ''bucko'', a gotovo nevjerojatno izgleda da je u međuvremenu postao zvijezda NBA-a, lige u kojoj je fizička priprema na najvišoj razini, a većina igrača prave su ''zvijeri''.

Jokara je, međutim, pokazao da je vještinom i lukavštinom moguće pobijediti snagu. Naravno, u međuvremenu je izbacio burek i kolu iz dnevne rutine, ali i dalje više podsjeća na tipa koji igra hakl na školskom, a ne utakmice protiv najboljih svjetskih košarkaša.

Njegov Denver trenutno igra vrlo napetu seriju playoffa protiv San Antonio Spursa, a rezultat je 2:2 u pobjedama.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider