Košarka
SPORTOVI
Košarka
mozak bye-bye

Ponovio JR Smitha, ali nije preživio: Neobjašnjivi potez zbog kojeg je bivši NBA igrač dobio otkaz

Bivši NBA igrač Nik Stauskas dobio je otkaz u španjolskoj Baskoniji nakon neobjašnjivog poteza s kraja utakmice protiv Real Madrida.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I dok u UFC-u sudac može biti u krivu u osam od deset mečeva koje sudi, u košarkaškom svijetu jedna kardinalna pogreška može značiti momentalni otkaz. U ovom slučaju nije riječ o sucu, već o igraču španjolskog kluba Baskonije Niku Stauskasu. Točnije bivšem igraču tog kluba.

On je u srijedu dobio raskid ugovora, bez konkretnog objašnjenja iz kluba, no većina je prilično uvjerena da zna zašto je došlo do prekida suradnje. Prije devet dana Real Madrid je ugostio Baskoniju u 23. kolu Eurolige, a u samoj završnici dvoboja bilo je 69:67 za domaćina.

gol expired Srpske legende tjeraju iz NBA momčadi zbog jedne od najvećih pogrešaka u povijesti divider

Baskonia je stigla do izjednačenja tri sekunde prije kraja nakon lijepog prodora i polaganja, no onda je uslijedio vjerojatno jedan od najbizarnijih poteza sezone u elitnom klupskom natjecanju. Iako su se trebali obraniti i odvesti utakmicu u produžetak, Stauskas se zaletio prema razigravaču Reala i napravio namjerni prekršaj.

NEOBJAŠNJIVI POTEZ NIKA STAUSKASA

E, sad, vjerojatno je mislio da njegova momčad i dalje zaostaje i da treba napraviti prekršaj kako bi imali još zadnji napad za izjednačenje. Kada su igrači shvatili što je napravio, nisu mogli vjerovati i svi su se redom primili za glavu. Real je stavio jedno bacanje i priči je bio kraj.

gol expired Sve o novom izdanju Lige nacija: Ždrijeb u utorak, Vatreni ipak u elitnom društvu divider

Stauskas je napravio sličnu stvar kao i J. R. Smith u finalu NBA lige prije dvije godine kada je Golden State igrao prvu utakmicu kod kuće protiv Cleveland Cavaliersa. Smith je uhvatio loptu pod obručem Warriorsa 4,7 sekundi prije kraja susreta pri izjednačenom rezultatu i zatrčao se prema centru misleći da njegova momčad vodi.

NEOBJAŠNJIVI POTEZ J. R. SMITHA

LeBron James na sve mu je načine pokušao objasniti da ne vode i da mora šutirati, no nije stigao. Nakon utakmice probao se opravdati da je znao koji je rezultat, no nekoliko dana kasnije priznao je da više nije siguran.

U svakom slučaju, Cleveland je u konačnici izgubio seriju s čistih 4:0, a Stauskas je zbog tog propusta dobio momentalni otkaz. Možda bi se i UFC trebao ugledati na košarku, pa ne bi bilo sudaca koji čisto osvojene runde jednog borca dodjeljuju drugom.

gol expired Dončić se vratio i odmah postao viralni hit: Nikome nije jasno kako je uspio to ubaciti divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider