Poznati novinar uglednog američkog sportskog portala Athletic Shams Charania javlja kako bi generalni menadžer Sacramento Kingsa Vlade Divac uskoro, a neki će reći i napokon, mogao dobiti otkaz.

Razlog je jasan, Divac je na draftu 2018. uspio birajući drugi propustiti Luku Dončića, koji je dogovorom preko Atlantina trećeg picka završio u Dallas Mavericksima te počeo rušiti NBA rekorde, neke i od najvećeg od najvećih, Michaela Jordana.

Divac i njegov sunarodnjak i pomoćnik Predrag Stojaković, inače obojica legende Kingsa, izabrali su tada Marvina Bagleyja III. Možda je dobar dio Amerikanaca tada to opravdavao jer im je trebao igrač drukčijih karakteristika, ali Divac i Stojaković trebali su znati što može čudesni dječak iz Slovenije.

Najnevjerojatnije je to što je vlasnik Kingsa Vivek Ranadive bio oduševljen Dončićem nakon zajedničke večere te je bio za njegov izbor, no Divac i Stojaković bili su skeptični. Točnije, pogrešno su procijenili Dončićev učinak ne samo na momčad već i na cijelu NBA ligu.

Zbog najave poznatih NBA stručnjaka oglasili su se i službeni Kingsi. U maniri nekih ovdašnjih priopćenja izrazili su punu potporu Divcu, a svi znamo što to znači.

''Razumijemo frustracije navijača. Ne ide kako smo zamislili. No Vlade Divac ima naše puno povjerenje i vjerujemo da može složiti momčad koja će pobjeđivati'', kažu u Sacramentu.

Kingsi su trenutačno na omjeru od 21 pobjede i 33 poraza te se nalaze pri dnu ljestvice Zapadne konferencije. Lošiji su od njih samo osakaćeni Warriorsi i Minnesota.