Košarka
SPORTOVI
Košarka
Šteta!

Nije bilo snage za još jednu senzaciju: Zvezda uvjerljivo svladala košarkaše Splita

Zadar je uspio svladati Partizan na domaćem terenu, ali Split se nije dobro proveo u Beogradu.

Split - Crvena zvezda (Foto: Vojko Basic/Cropix)

Košarkaši Splita nisu uspjeli napraviti iznenađenje u 13. kolu ABA lige te su na gostovanju u Beogradu poraženi od Crvene zvezde s 89-67 (21-16, 26-18, 24-17, 18-16).

Dvoboj je odigran u dvorani FMP-a, a u njemu je strijelce Splita predvodio Shannon Shorter sa 17 koševa, Toni Perković je ubacio 11, a Tonko Vuko 10. Kod pobjednika je najbolji bio slovenski reprezentativac Mike Tobey s 24 poena i šest skokova.

Zadar - Partizan Moćna predstava Zadra odjeknula u Srbiji: "Crna noć za Partizan. Debakl, pakao, šamar" divider

Splićanima je to bila druga utakmica unutar 24 sata, jer su dan prije gostovali u Zaboku u dvoboju osmine finala Kupa Krešimira Ćosića. Momčad Slavena Rimca se držala u rezultatskoj ravnoteži do posljednje dvije minute prvog poluvremena, u koje je ušla sa samo dva koša zaostatka (36-34). No, domaća momčad je prvu polovicu utakmice zaključila serijom 11-0 i Split se do kraja utakmice više nije uspio spustiti na jednoznamenkasti zaostatak.

Crvena zvezda je s učinkom 12-1 vodeća momčad ABA lige, ispred Cedevite Olimpije koja ima 10-3 i Partizana koji je nakon uvjerljivog poraza u Zadru pao na 9-4. Zadar je s učinkom 7-6 skočio na šesto mjesto i najbolje je plasirana hrvatska momčad. Cibona je s 5-8 na devetoj poziciji, a Split ima 4-9 i nalazi se na 11. poziciji.

Zadar - Partizan Čudo na Badnjak: Košarkaši Zadra razmontirali moćni Partizan divider

U sljedećem, 14. kolu, posljednjem u ovoj godini, Cibona će u četvrtak (28.12.) ugostiti čačanski Borac, Split će u petak (29.12.) gostovati u Podgorici kod Studentskog centra, a Zadar će u subotu (30.12.) biti domaćin Budućnosti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider