Košarka
SPORTOVI
Košarka
bit će i publike

NBA zvijezde staju u red za cijepljenje

NBA liga počinje u srijedu ujutro po hrvatskome vremenu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 Zvijezde NBA lige čekat će svoj red za cijepljenje protiv Covida-19 i ne dolazi u obzir da se guramo ispred drugih, kazao je komesar NBA lige Adam Silver uoči početka nove sezone 2020./2021.

"Pričekat ćemo svoj red za pristup cjepivu. Svjesni smo logističkog podviga koje savezna vlada i države moraju postići, a to je cijepiti više od 300 milijuna ljudi i to dvaput. Svjesni smo odgovornosti i želimo se uključiti u kampanje kako bismo potaknuli ljude da se cijepe", kazao je Silver.

Za razliku od prošle sezone, koja je završila u hermetičnom "balonu" Disney Worlda na Floridi nakon više od četiri mjeseca prekida zbog pandemije, nova sezona će se igrati normalno s putovanjima, a momčadi će igrati pred većinom praznim dvoranama kod kuće i vani.

''Pitali su me zašto NBA sada započinje sezonu, a pandemija još uvijek traje. Odgovor je da smo zadovoljni zdravstvenim i sigurnosnim protokolima koje imamo u dogovoru sa sindikatom igrača i našim medicinskim stručnjacima. Spremni smo i na probleme i odgode dvoboja'', objasnio je Silver, dodavši kako je u šest gradova odobren vrlo mali i ograničen broj publike, a u preostala 24 su lokalne zdravstvene vlasti zahtijevale prazne dvorane.

NBA liga počinje u srijedu ujutro po hrvatskome vremenu srazom Brooklyna i Golden Statea te gradskim derbijem branitelja naslova LA Lakersa i Clippersa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider