Košarka
SPORTOVI
Košarka
netsi love 76erse

Šarićevi Sunsi gaze, treći uzastopni poraz Lakersa

Phoenix Sunsi su trenutačno druga momčad Zapada.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Phoenix Sunsa nastavili su s odličnim rezultatima u NBA ligi svladavši kao gosti prošlogodišnje finaliste Miami Heat sa 110:100 iako je hrvatski reprezentativa Dario Šarić pružio skroman doprinos od samo dva koša i dva skoka za 12:13 mi nuta provedenih u igri.

Šarić je pogodio tek jedan od četiri šuta za dva tijekom svog boravka na parketu, no zato su raspoloženi bili Devin Booker s 23 poena te DeAndre Ayton sa 17 ubačaja i 16 skokova za osmu uzastopnu gostujuću pobjedu Sunsa. Kod domaćih je najefikasiji bio Kendrick Nunn s 25 koševa.

Konačnih 110:100 i ne odaje pravo stanje stvari na terenu jer su krajem treće četvrtine Sunsi imali i 23 koša prednosti.

Sunsi su i daje druga momčad Zapadne konferencije s omjerom pobjeda i poraza 29-13 te zaostaju dvije utakmice za vodećim Utah Jazzom, dok je Heat četvrtim uzastopnim porazom pao na šesto mjesto Istoka sa 22-22.

gol expired Zločesti dečko talijanskog nogometa žestoko poderao Ronalda: Najveći Juveov promašaj! divider

Prvaci Los Angeles Lakersi pretrpjeli su treći uzastopni poraz bez LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa na parketu, ovoga puta bolji od njih su na svom terenu bili New Orleans Pelicansi sa 128:111. Kao i u Miamiju, konačni rezultat još i dobro izgleda za poraženu stranu jer su domaći krajem trećeg dijela vodili s velikih 30 razlike (96:66).

Briljirao je bivši igrač Lakersa Brandon Ingram s 36 ubačaja, dok je Zion Williamson dodao 27. Kod prvaka najučinkovitiji su bili Montrezl Harrell s 18 poena i Kyle Kuzma sa 16 pogodaka i 10 skokova.

Pelicansi su s omjerom 19-24 na biobi 11. mjesta na Zapadu, dok su Lakersi pali na 28-16, isti omjer koji imaju i njihovi gradski suparnici Clippersi na trećem mjestu Zapada.

Zabavno je bilo u San Franciscu gdje je vodeći sastav Istoka Philadelphia 76-ersi bio bolji od domaćih Golden State Warriorsa sa 108:98.

Sixersi su sjajno otvorili dvoboj te krajem prve četvrtine vodili sa 24 razlike (35-11) samo da bi Warriorsi preokrenuli i sredinom četvrte dionice oni imali šest poena viška (92:86). Ipak, samu završnicu bolje su odigrali gosti.

gol expired Olić odabrao svoju idealnu momčad: Pogledajte za koje se bivše suigrače odlučio, jednog će trenirati divider

Kod Sixersa, koji i dalje igraju bez ozlijeđenog Joela Embiida, najbolji je bio Tobias Harris sa 25 koševa i 13 skokova, Ben Simmons j dodao 22, dok su Warriorse, koji su treću utakmicu zaredom bili bez ozlijeđenog Stephena Curryja, najučinkovitiji bili Kelly Oubre sa 24 poena i 10 skokova te Jordan Poole sa 19.

Sixersi su na čelu istoka sa 31:13, dok su Warriorsi deveti na Zapadu s 22:22.

Brooklyn Netsi nastavljaju pratiti Sixerse u lovu na prvo mjesto Istoka 116:112 gostujućom pobjedom kod Portland Trail Blazersa iako su igrali bez Kyriea Irvinga i Kevina Duranta.

Za devetu gostujuću pobjedu Netsa zaredom najzaslužniji je bio James Harden sa 25 koševa i 17 asistencija, Jeff Green je dodao 20, dok Blazersima nije bilo dovoljno 22 ubačaja Damiana Lillarda te po 19 poena i 19 skokova Enesa Kantera.

Netsi su drugi na Istoku sa 30-14, dok su Blazersi šesti na Zapadu sa 25-18.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider