Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vrući kesten Stare dame

Zločesti dečko talijanskog nogometa žestoko poderao Ronalda: Najveći Juveov promašaj!

Cassano je uvjeren da je Ronaldo glavni krivac za Juventusovu promašenu sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Juventusova sezona pretvara se u prah i pepeo. Stara dama ispala je već u osmini Lige prvaka, a prema svemu sudeći neće biti ništa ni od jubilarnog desetog uzastopnog naslova prvaka Italije.

Antonio Cassano opet se okomio na Cristiana Ronalda, kojeg je ove sezone često kritizirao. Zločesti dečko talijanskog nogometa smatra da je Portugalac najveći krivac za promašenu sezonu, iako je postigao 23 gola u 24 utakmice i prvi je strijelac Serie A.

Cassano je uvjeren da je Ronaldova sebičnost i opsesija vlastitom statistikom učinila život Andrei Pirlu na klupi Juvea nepodnošljivim. Uvjeren je da će Pirlo imati šansu ispraviti pogreške iz debitantske trenerske sezone jedino ako Juve proda Ronalda.

„Ako prodaju Cristiana, zaradit će stotinjak milijuna eura i moći će kupiti nekoliko dobrih igrača“, ispalio je Cassano na Bobo TV-u.

Teško da će Juve moći dobiti stotinjak milijuna eura za 36-godišnjeg Portugalaca, ali vjerojatno je Cassano u tu cifru uračunao i ogromnu Ronaldovu plaću, koja iznosi 31 milijun eura neto godišnje.

Kad se tomu doda porez, koji je u Italiji jedan od najnižih u EU na milijunske isplate, te bonusi i premije, lako je izračunati da Ronaldo stoji Juve barem pedesetak milijuna eura godišnje.

„Cristiano razmišlja samo o svojim golovima i rekordima. Ako ste predsjednik kluba i želite započeti novi ciklus, ne možete trenera debitanta opteretiti takvom odgovornošću da vodi igrača poput Ronalda“, kaže Cassano, koji smatra da je Juventus promašio dovođenjem portugalske zvijezde.

„Doveden je da osvoji Ligu prvaka, a Juve je u tom natjecanju ostvario lošije rezultate nego prije, a naposljetku neće osvojiti ni naslov prvaka Italije.“

Cassano podcrtava:

„Juventus se riješio trenera (Massimiliano Allegri) koji je igrao najbolji nogomet u Italiji u posljednjih 20-30 godina, a njegov najveći problem zapravo je - Cristiano Ronaldo. On je bio problem i za Allegrija, a pogotovo za Pirla.“

Cassano tvrdi da je Allegri izgorio prošle sezone jer nije mogao naći pravu kemiju između Ronalda i ostalih igrača.

„I što je Juve napravio? Postavili su trenera koji želi igrati momčadski nogomet, a ostavili su mu Ronalda koji sve to blokira. Ako imate viziju takve igre, ostaviti Ronalda nije dobra odluka“, zaključio je Cassano.

U posljednje vrijeme spekulira se o Ronaldovom povratku u Real Madrid. Portugalac bi to navodno žarko želio, ali pitanje je želi li ga Florentino Perez. Juve bi navodno proda Ronalda za 25-30 milijuna eura, no ostaje problem goleme plaću.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider